Musikekspert om ny cd: Messerschmidt falder igennem med et brag

Dot Wessman er ingen Birthe Kjær, og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt synger uden sjæl. Sådan lyder musikekspert Henrik Millings dom over parrets nye cd.

Kæresteparret Dot Wessman og Morten Messerschmidt er klar med endnu en cd. De har før udgivet et album med europæiske julesange. (© DR)

Da Dansk Folkepartis stemmesluger Morten Messerschmidt midt i sin fejring af valgresultatet inviterede pressen med til en særlig overraskelse søndag aften, stod flere medier klar.

Men de færreste havde nok regnet med, at nyheden var, at Messerschmidt sammen med sin kæreste, Dot Wessman, havde lavet en ny cd - efter utallige opfordringer, som Messerschmidt selv udtrykte det direkte på DR1.

Albummet hedder 'Med et glimt i øjet', og den titel er noget nær det eneste gode ved albummet, siger Henrik Milling, der er musikekspert og radiovært på DR's popkanal P7 Mix.

- Det er trods alt godt, at de med den titel prøver at sige: "Hør her, vi har det sjovt med det, og det er noget, vi har sammen". Det er vel det eneste formildende, for rent kunstnerisk er der ikke meget at komme efter, siger han til DR Kultur efter at have hørt albummet.

Dot Wessman er ingen Birthe Kjær

Henrik Milling har især ikke meget fidus til Morten Messerschmidts vokal.

- Når Messerschmidt synger - og specielt når han skal stå alene - falder han altså igennem med et brag. Det kan han bare ikke. Han er ikke nogen sanger, han virker stiv i det og leverer ikke ret meget indlevelse eller sjæl, siger Henrik Milling.

Han hører til gengæld mere potentiale hos Dot Wessman, der bestyrer Bakkens Hvile i forlystelsesparken Dyrehavsbakken, hvor hun også selv optræder.

- Jeg synes til en vis grad, at Dot Wessman har en smule at byde på. Man kan godt høre, at hun er sangerinde. Hun er ikke nogen Birthe Kjær, men det er helt klart, at når hun synger, opstår der faktisk noget musik, lyder dommen fra Henrik Milling.

"Mortens vokal trækker ned"

Det er ikke første gang, at kæresteparret udgiver en cd. I 2008 indspillede Messerschmidt og Wessman en juleplade. Denne gang er temaet klassikere som 'Forelsket i København', 'La Mer' og 'Løft din hat og sving din stok'.

- 'Forelsket i København' - er du sindssyg! Originalen er benhård, og det skal de leve op til. Vi må jo tage denne her plade seriøst. Har de tilføjet sangen noget originalt, nej, det mener jeg ikke, siger Milling og tilføjer:

- Musikarrangementet bliver meget forkølet, og på vokalen er det specielt Morten, der trækker ned.

Stor ros til markedsføring af cd

Til gengæld har musikeksperten kun rosende ord om den måde, cd'en blev annonceret på - midt i Dansk Folkepartis valgfest og lige i mediernes spotlys.

- Det er den absolut bedste markedsføringskampagne, jeg har set for en dansk plade de seneste fem år, siger Henrik Milling.

Facebook
Twitter