Nephew tilbage med ny musik og nyt medlem: Marie skal også synge med på de gamle hits

Simon Kvamm fra Nephew vidste næsten lige fra første møde, at Marie Højlund skulle med i bandet, der er P3s Uundgåelige denne uge.

Nephew - nu med Marie Højlund mellem de fem mandlige medlemmer.

- Der gik ikke så lang tid før, jeg forestillede mig, hvordan Nephew ville lyde med Marie med i klubben.

Sådan fortæller Nephews forsanger, Simon Kvamm, om gruppens overraskende udvidelse.

Efter seks års stilhed er bandet tilbage med tre nye sange, der udkom i fredags. Samtidig har bandet fået sit første kvindelige medlem, Marie Højlund.

Simon Kvamm mødte Marie Højlund, da de arbejdede sammen med en teaterforestilling i Aarhus, og der fandt de begge ud af, at de svingende godt sammen – både musikalsk og menneskeligt, fortæller Simon Kvamm til P3

En af de tre nye Nephew-numre, hvor man kan høre Marie Højlund, er ’Amsterdam’, der er P3’s Uundgåelige i denne uge.

Men selvom bandet har fået nyt medlem, behøver fans ikke være bange for, at Nephew er ved at miste den klassiske Nephew-lyd.

- Denne sang lyder meget som klassisk Nephew, men så alligevel med noget helt nyt og friskt, hvilket helt klart er Maries skyld, siger Simon Kvamm.

Temaerne har ændret sig

Dog fortæller han også, at bandudvidelsen har ført til en ændring af hovedtemaerne i sangene.

Fokus har ændret sig fra at handle om kærlighed på et personlig plan til at handle om forbindelsen mellem mennesker på et større plan. Det kan blandt andet ses i ’Amsterdam’, der handler om udlængsel, men også i singlen ’Sig månen langsomt hæver’, som er en nyfortolkning af en gammel salme.

Coveret til 'Vinter-i-ring', der indeholder tre nye sange fra Nephew

Selvom det for nogle kan virke som en mundfuld at blive optaget i et så etableret et band, så fortæller både Marie Højlund og Simon Kvamm, at det har været gnidningsløst.

- Vi har faktisk ikke skullet ændret særlig meget. Vi har været meget spændt, om vi skulle. Men der er egentlig ikke så meget, vi behøver at ændre. Vi har aldrig haft en mandehørms-tone omkring os, siger Simon Kvamm.

Også med på de gamle hits

Når Nephew til sommer spiller på Roskilde og Smukfest vil Marie Højlund også deltage med guitar, keyboard og vokal på gruppens gamle hits.

Det betyder, at nogle af de velkendte sange vil blive lavet lidt om. Men Simon Kvamm lover, at de stadig vil være til at genkende.

Nephews nye lyd og det ekstra medlem kan ud over de to festivaler også opleves live til to koncerter i Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning.

Og til en række "tilløb" i juni, hvor bandet spiller i Oslo, London, Malmö, Flensburg, Hamburg og Torshavn.

Facebook
Twitter