Nephew vender tilbage efter fire års pause

Det danske rockband Nephew spiller to koncerter til næste år i København og Herning.

Når Simon Kvamm og resten af Nephew går på scenen i Herning og København, bliver det med et nyt medlem. (Arkivbillede) (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Det danske band Nephew vender tilbage efter fire års pause.

Bandet spiller i Jyske Bank Boxen i Herning 5. oktober og i Royal Arena i København 6. oktober næste år. Det skriver Live Nation i en pressemeddelelse.

Frontmanden i bandet, Simon Kvamm, udtaler i meddelelsen, at bandet har fundet sammen igen, fordi de 'ikke kan lade være'.

- Nephew er som en familie, både internt og i forhold til vores publikum, og efter hver især at have været ude at opleve nyt savner vi at feste med familien igen, siger han.

Bandet vil optræde på sædvanlig Nephew-vis, samtidig med at nye numre vil blive prøvet af.

- I øjeblikket mødes vi bare og spiller sammen, og der er en ret vild musikalsk energi i gang. Vi har lyst til at gøre det, vi altid har gjort, nemlig spille firkantet melankolsk elektrorock der passer godt til rundkreds og fællessang. Men i en ny opstilling, siger guitarist Kristian Riis i meddelelsen.

Billetsalg starter på fredag

Siden bandets sidste optræden har Nephew optaget et nyt medlem. Det er musikeren og produceren Marie Højlund fra Marybell Katastrophy, som også vil optræde med bandet til de to koncerter.

Billetsalget til de to koncerter i efteråret 2018 starter fredag den 6. oktober klokken 10.00 via Ticketmaster.dk.

Nephew har solgt over en halv million albums, modtaget 9 DMA-priser, 13 Gaffa Awards og 5 priser ved P3-Guld siden gennembruddet i 2004.

/ritzau/