Nervøs Patti Smith sang Dylan til nobelceremoni

Rock-sangerinden var så nervøs, at hun måtte holde pause under sin optræden.

I Bob Dylans fravær optrådte vennen Patti Smith med 'A hard rain’s a-gonna fall' fra 1962. (Foto: Sören Andersson © Scanpix)

Bob Dylan var ikke til stede i dag i koncerthuset i Stockholm for at modtage sin Nobelpris i litteratur. Alligevel blev han dog hyldet med stående applaus og en tale.

De fremmødte skulle dog ikke helt snydes for Bob Dylans musik. Vennen og rock-sangerinden Patti Smith havde nemlig taget turen til Stockholm, hvor hun sang et af Dylans største hits 'A hard rain’s a-gonna fall' fra 1962.

Det foregik dog ikke helt gnidningsfrit, da en tydelig nervøs Patti Smith pludselig holdt inde med sin sang.

- Undskyld, kan vi tage det stykke om? Undskyld. Jeg er så nervøs, sagde Patti Smith, inden hun fortsatte med sin optræden.

På trods af den lille svipser formåede Patti Smith dog at få følelserne frem hos flere af de deltagende. Ifølge det svenske medie SVT kunne man blandt andet skimte en tåre i øjenkrogen på landets kulturminister, Alice Bah Kuhnke.

Får check på seks millioner

Inden Patti Smith gik på scenen havde nobelpris-medlemmet Horace Engdahl holdt en tale, hvor han hyldede Bob Dylans storhed som poet. Hun pointerede også, at Bob Dylan gennem sin karriere har været folkets stemme, og at han har gjort meget for ligestillingen mellem sorte og hvide i USA.

Med Nobelprisen følger en check på godt seks millioner danske kroner og en invitation til at komme til Stockholm og holde forelæsning på et senere tidspunkt.

Det er endnu uvist, om 75-årige Bob Dylan også har tænkt sig at takke nej til den invitation.

Facebook
Twitter