Norske hitlistekonger erobrede verden, men tabte sig selv: Nu er vi tilbage

Udover olie og 'Skam' har Norge også leveret succes-duoen Nico & Vinz, der dog måtte tage et langt timeout, efter deres internationale gennembrud tog pusten fra dem.

Pop-duoen Nico & Vinz består af Nicolay Sereba og Vincent Derry, der er opvokset i Oslo, Norge. Fra 2010 til 2012 gik de under navnet Envy, men har i alt udgivet tre album sammen. (Foto: Katja Lynge © Warner Bros)

2014 blev skæringsåret for Nico & Vinz.

Dengang dansede de med Obama, erobrede verdens hitlister med popslageren ’Am I Wrong’ og turede landevejene tynde – lige indtil den norske pop-duo blev trætte af det hele og forsvandt i et studie i Los Angeles for at finde sig selv.

Det er en sang om, hvad der sker under overfladen på et menneske. Dér, hvor mennesket er allersmukkest.

Nico & Vinz

- Vi rejste så meget, at vi ikke havde tid til at stoppe op og nyde vores pludselige succes. Værst af alt, havde vi ikke tid til bare at være sammen som venner, så vi besluttede at holde en timeout på to år, siger Nicolay Sereba og Vincent Derry på en telefonforbindelse fra Trinidad i Caribien.

Her kunne baggrundens bølgeskvulp og eksotiske fuglefløjt snildt være elementer i duoens solbeskinnede og dansable pop.

To år efter og med den netop udgivne single ’Intrigued’ har Nico & Vinz fundet musikalsk fodfæste - og i denne uge er den opløftende sommersang P3s Uundgåelige.

- Det er en sang om, hvad der sker under overfladen på et menneske. Dér, hvor mennesket er allersmukkest, siger de.

Lyt til 'Intrigued' af Nico & Vinz her:

Nico & Vinz - Intrigued.wav

Tough at være væk fra Norge

I mellem 2010 og 2012 gik de under navnet Envy.

Nico & Vinz

Popgruppe dannet i 2010 under navnet Envy.

Består af Nicolay 'Nico' Sereba og Vincent 'Vinz' Derry fra Oslo, Norge.

Gennembrud med hittet 'Am I Wrong' (2013), der indtog de amerikanske og engelske hitlister i 2014.

Har udgivet to studiealbum og barsler med et tredje.

Men da de i 2013 kom i stald hos Warner Bros ændrede de det til deres forkortede fornavne for at undgå sammenfald med lignende artister.

Det betyder dog ikke, at deres musik er ligeså simpelt som deres navn. Hiphop, pop og ikke mindst afrobeat er bare nogle af de genrer, der flyder igennem Vincent Derry og Nicolay Serebas musikalske popårer.

- Vi mødte hinanden, da vi var 15-16 år gamle og så begyndte vi bare at lave musik sammen. Det kom bare meget naturligt til os, siger Vincent Derry, der er af ghanesisk afstamning, mens hans musikalske fælle Nicolay Sereba har familie i Elfenbenskysten.

Norge er det land, de begge er vokset op i.

- I begyndelsen var det tough at være væk fra Norge, når vi var på turne, men det har selvfølgelig ændret sig. I dag er vi bare glade for stadig at kunne give nogle koncerter i vores hjemland, siger Nicolay Sereba.

Nicolay Sereba og Vincent Derry i 2013: Dengang hed de Envy, men navnet blev udskiftet, da det var sammenfald med andre musikgrupper. (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Det var også afsavn, der fik duoen til at stoppe op:

Engang var vi lidt for stressede omkring det hele. Nu er vi langt mere rodfæstede og klar til at vise, hvad vi kan.

Nicolay Sereba, Nic & Vinz

Hvordan kunne det være, at de havde tabt sig selv på vejen og gået så meget på kompromis?

- En aften sad vi og så nogle gamle youtube-klips, hvor vi ikke bare blev nostalgiske, men også sådan lidt, hvad er det, der sket med os? siger Vincent Derry, der dog fremhæver 'Am I Wrong' som 'det bedste, der er sket for os'.

- Ja, det hele var begyndt at blive en smule generisk, så vi besluttede os for at søge tilbage til vores gamle connection til musikken, siger Nicolay Sereba.

SE Nico & Vinz danse med forhenværende præsident Barack Obama HER.

At berømmelsen har den pris, at venskaber, kærlighedsaffærer og forhold kommer og går i en fart, ved Nico & Vinz udmærket. Med ’Intrigued’ vender de tilbage til grundkernen.

- Vi har det bare rigtig godt lige nu. Vi laver et velgørenhedsshow i Trinidad, vi har meget mere ny musik tilbage og det føles som det rigtige tidspunkt. Mest af alt har vi det bare sjovt, siger Vincent Derry og lader Nicolay Sereba slutte fra den caribiske strand.

- Jeg tror, at man kan høre, at vi ikke længere befinder os i komfortzonen. Engang var vi lidt for stressede omkring det hele. Nu er vi langt mere rodfæstede og klar til at vise, hvad vi kan.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve