Northside sikrer sig popstjernen Sam Smith

Den århusianske festival er klar med nye hovednavne – blandt dem er britiske Sam Smith, der lige nu hitter med sine kærlighedssange.

Sam Smith har netop optrådt ved American Music Awards i Los Angeles, hvor han vandt en pris for bedste mandlige pop/rock-kunstner. (Foto: MARIO ANZUONI © Scanpix)

Han er 22 år og udgav sit debutalbum i foråret. Alligevel har han allerede vundet fornemme priser og domineret radiostationer med sit hit 'Stay With Me'.

Derfor lander britiske Sam Smith også blandt de øverste navne på plakaten på næste års Northside Festival.

Det står klart, efter at den århusianske festival tirsdag eftermiddag har offentliggjort syv nye kunstnere, der spiller på næste års festival.

Første koncert i Danmark

Den britiske soulsanger er på kort tid blevet popstjerne og har både succes i Europa og USA.

Til gengæld har Sam Smith, der er aktuel med sangen 'I'm Not The Only One', aldrig spillet i Danmark. Men det kommer han altså til næste sommer, når Northside lukker op for musikken.

Derudover har festivalen også hyret britiske George Ezra, sangerinden FKA Twigs, electroswing-bandet The Parov Stelar Band, musikeren Jack Garratt og det amerikanske band St. Paul & The Broken Bones.

Indiebandet Alt-J vender tilbage

Sidste nye navn er indiebandet Alt-J, der også spillede på Northside Festival i 2013.

I forvejen har 2015-udgaven af festivalen sikret sig The Black Keys, John Grant, José Gonzales og danske Mø.

Dermed er Northside i fuld sving med at gafle en række store navne.

Kampen om dem er ellers ekstra intens i år, efter at den odenseanske og helt nye festival, Tinderbox, har meldt sig på banen i juni 2015 med kommunale penge og to store bookingbureauer i ryggen.

Tinderbox ligger ligesom Northside også i juni måned og dermed også lige op til næste års Roskilde Festival.

Facebook
Twitter