Nostalgitrip: Her er 4 anmeldelser af Dizzy Mizz Lizzys nye album

I dag udkommer ’Forward in Reverse’, Dizzy Mizz Lizzys tredje studiealbum og deres første i 20 år. Det har sendt de danske anmeldere ud på en nostalgisk, men positiv tur tilbage i dansk rockhistorie.

I 1993 vandt Dizzy Mizz Lizzy DM i rock, og hurtigt blev de et af 90'erne største danske rockbands. I 1998 gik bandet i opløsning, men i dag udgiver de for første gang i 20 år et nyt album. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Jonas Vandall Ørtvig)

Dizzy Mizz Lizzy fans har ventet 20 år på bandets tredje album.

Men i dag sker det.

Bandet, der er et af 1990’ernes mest populære danske rockbands, udgiver i dag albummet ’Forward in Reverse’, som de til sommer turnerer hele landet og diverse musikfestivaler rundt med.

De danske anmeldere har lyttet de nye toner fra Dizzy Mizz Lizzy igennem, og giver albummet pæne anmeldelser med på dets vej ud i butikkerne.

Og Dizzy Mizz Lizzy anno 2016 lyder angiveligt meget, som de gjorde dengang i 1990’erne.

1. Jyllands-Posten: Får rocksange til at swinge

Dizzy Mizz Lizzy har, ifølge Jyllands-Postens anmelder, produceret et album, der ”uden de store dikkedarer udstiller bandets styrker og svage sider”.

- Trioen er nu som før dygtig til at få rocksange til at swinge, som det f.eks. er tilfældet med albummets titelnummer.

- Samtidig er Christensen, Nielsen og Friis nærmest eksperter i at lade pop få lov til at blomstre sammen med guitarlir, lyder det fra Jyllands-Postens anmelder, der giver ’Forward in Reverse’ fire ud af seks stjerner.

2. Politiken: En nostalgisk begivenhed

Sådan så Dizzy Mizz Lizzy ud, da de i 1990'erne udgav deres første to album. (Foto: BENT MIDSTRUP)

Også fra Politikens anmelder, Lucia Odoom, får ’Foward in Reverse’ fire hjerter med på vejen.

Hun kalder albummet en ”nostalgisk begivenhed”, der ikke rykker synderligt ved bandets lyd fra 90’erne:

- Selv om det her i sig selv er et godt Dizzy Mizz Lizzy-album, så falmer det lidt i samtidens mange musikalske nuancer.

- Men Dizzy Mizz Lizzy har holdt fast i deres opskrifter på fængende rock og lavet et gedigent rockalbum til folk, der holder af klassisk rockmusik og især til folk, der holder af Dizzy Mizz Lizzy, lyder det fra Odoom.

3. BT: Noget af det bedste, der er sket for dansk rockmusik

- I guder hvor er det godt!, udbryder BT's anmelder, som giver ’Forward in Reverse’ fem ud af seks stjerner.

Albummet roses for at forsyne os med ”hård rock med popfornuftige melodier”, og den opskrift er ikke blevet kedelig i løbet af de sidste 20 år:

- Dizzy Mizz Lizzy var noget af det bedste, der nogensinde er sket for dansk rockmusik dengang i 1990’erne, og det er de stadigvæk!, fortæller BT’s anmelder os.

4. Information: Kaster på ingen måde arven i grams

I Information beskrives ’Forward in Reverse’ som en oplagt opfølgning til Dizzy Mizz Lizzys to 90’er-album.

- Jeg må sige, at selvom der ikke som sådan er mindeværdige sange på Forward In Reverse - der er ikke et nyt »Silverflame« eller »Waterline« - og selvom der er stykker, som er mindre interessante, så kaster de tre aldrende rockstjerner fra Dizzy Mizz Lizzy på ingen måde arven i grams, skriver Informations anmelder.

Der uddeles hverken hjerter eller stjerner i Informationen, men avisens anmelderen må under alle omstændigheder siges at være positivt stemt over for Dizzy Mizz Lizzys nyeste udspil.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter