Nyt blod til din playliste: Her er 10 nye numre du skal høre

Lyt til nye sange fra blandt andre Mø, The Minds of 99, Christian Hjelm, Emil Kruse og Magtens Korridorer.

(Foto: Scanpix/PR)

Strømmen af ny musik kan være overvældende, men dykker man ned i den, er der masser at komme efter, uanset om du til pop, hiphop, rock eller punk.

Har du brug for inspiration til, hvad du skal lytte til, får du her ti nye danske tracks, der er værd at tjekke ud.

Stemningsfuld ballade fra moderne trubadur

I 00'erne slog han sig løs med engelsksprogede tekster i det skævt slingrende indierockband Figurines, men siden 2012 har Christian Hjelm haft gang i en solokarriere, der har manifesteret ham som moderne, dansksproget trubadur.

Til april udsender han nyt album, og derfra har vi senest fået den atmosfæremættede ballade 'Sjældne syner'.

0:00

Cool pop fra nyt stortalent

Et af de mest spændende nye danske popnavne står Emilie Molsted Nørgaard bag, under aliasset Jada.

Hun skriver, producerer og indspiller selv sine sange, der leger med inspiration fra 90'ernes r'n'b og moderne produktionsteknikker, centreret omkring hendes karakterfulde vokal. Den seneste single, 'Keep Cool', er vanedannende god.

0:00

Slæbende rock-slowburner

Herhjemme spiller Iceage stadig på landets mindre scener, men i udlandet er gruppen bredt anerkendt for sin kompromisløse punkrock.

Det er efterhånden tre et halvt år siden, at københavnerkvartettens seneste album udkom, men nu rører de omsider på sig igen med 'Catch It', en slæbende rock-slowburner, der kulminerer i et støjende crescendo.

0:00

Synthpoppet sangrap

2017 blev lidt af et gennembrudsår for Emil Kruse, der var en af årets mest spillede kunstnere på P3 med 'Hørt fra dig'.

Han startede oprindeligt ud som rapper, men efterhånden fylder hans tilbagelænede sangrap ligeså meget i det synthpoppede lydbillede, således også på den velslebne 'Helt fint'.

0:00

Rock til de eftertænksomme timer

Senere på måneden slipper Magtens Korridorer en ny fuldlængde, 'Halvt til helt', der er opbygget efter døgnets rytme.

Singleforløberen 'Slipper snoren', som byder på poetisk indspark fra Katinka Bjerregaard (fra gruppen Katinka), lyder som om, den hører til ud på de sene, eftertænksomme timer. http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:5a855e4e6187a50fd401a059

Melodiøse solkonger

Sidste år modtog The Minds of 99 masser af ros for ep'en 'Solkongen – del 1'. Det lugtede unægteligt af mere, og den 23. februar udkommer anden del så.

Hvis man skal tage den medrivende 'Alle skuffer over tid' som pejlemærke, bliver det en mere lys og melodiøs lytteoplevelse.

0:00

Følsom ghetto-rap fra Vejle

Trods sin unge alder har Jamaika fra Vejle allerede en nærmest mytisk status på den danske hiphop-scene. Han bragede igennem i 2015 med nummeret 'Blodskudt', men siden har han desværre tilbragt størstedelen af tiden i fængsel.

Med mellemrum har han dog sluppet nye numre, senest 'La mi li', som altid præget af hans følsomt melankolske ghetto-croon. http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:5a8561096187a50fd401a06b

Mø i nyt stjernesamarbejde

har for længst etableret sig som et internationalt navn, ikke mindst via sine samarbejder med Diplo og Major Lazer.

Ikke desto mindre træder hun et niveau op på denne nye single med Noah Cyrus (Mileys lillesøster). Nummeret er nemlig skrevet af den svenske superproducer Max Martin, der har arbejdet med navne som Taylor Swift, Britney Spears og The Weeknd.

0:00

Reflekterende radiopop

Sidste år gik Outlandish i opløsning efter i 20 år at have sat et solidt aftryk på den danske musikscene.

Forsanger Isam B er dog ikke gået i stå, men er derimod aktuel med den nye single 'Life', der er præget af en moden poplyd og en tekst, der tager livtag med store emner som liv, ydmyghed, religion og taknemmelighed.

0:00

Elektroniske eksperimenter

Udover sin karakteristiske morgenhårsfrisure er Jacob Bellens i besiddelse af en landets mest letgenkendelige vokaler.

Fra primært at skrive folk- og rocksange har han de seneste år bevæget sig i en mere poppet og elektronisk retning, og den udvikling fortsætter på 'Renegade', en forsmag på et kommende soloalbum, der er ude til marts.

0:00

2D

FacebookTwitter