Øl, fisse og hornmusik er livets vigtigste ting: Se de bedste Kim Larsen-klip her

Masser af musik, bandeord og samfundsrevser. Sådan husker de fleste Kim Larsen, der i dag fylder 70 år. Se de bedste interview med ham her.

Kim Larsen er født i København den 23. oktober 1945. I dag kan han fejre sin 70 års-fødselsdag. (© dr)

Han har solgt albums som ingen andre danske musikere. Han er kendt for sin meget store mund, og i dag fylder han 70 år.

DR Kultur har gravet igennem arkiverne og fundet de bedste interview med Kim Larsen. Det første stammer fra januar 1982, hvor den tilsyneladende frankofile DR-journalist Flemming Madsen, som også har været korrespondent i Paris, interviewer Kim Larsen.

Kim Larsen har på det tidspunkt lige udgivet en ny plade på det amerikanske marked. Men noget tyder på, at journalisten hellere havde set, at den blev udgivet i Frankrig.

Flemming Madsen spørger i samme interview derfor ind til, hvorfor Kim Larsen ”åbenbart føler sig lidt forpligtet til at holde liv i” sit sprogbrug. Se, hvordan Kim Larsen reagerer på det. http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:5629e52f6187a4180485ca1a

Gad ikke det etablerede liv

Allerede fra da Kim Larsen var barn og rendte rundt i Københavns gader, drømte han om at blive musiker og have en el-guitar i hånden. Men han har også haft andre fremtidsplaner.

Det var i den lidt mere etablerede ende af skalaen, og det blev lidt for kedeligt for den dengang unge Kim Larsen.

I 1998 fortæller Kim Larsen, hvordan han mener, livet skal leves. I stedet for at jagte en karriere synes han, der er meget andet, der er sjovere – så sjovt, at en månedlig omgang fadervor kan være nødvendig.

Samfundsrevser og ryger

Kim Larsen har altid været en herre med meninger.

Det kom igen frem, da Christiansborg begyndte at diskutere en ny rygelov, og dagens fødselar valgte en kontroversiel måde at vise sin modstand mod loven, efter den blev vedtaget i 2007.

Kim Larsens kampagne blev kritiseret af en overlevende fra de nazistiske kz-lejre, da sangeren sammenlignede rygeloven i Danmark med Hitlers Tyskland.

I 2012 blev Kim Larsen interviewet af Kim Bildsøe Lassen, der inden interviewets begyndelse blev tvunget til at udskifte sin Cola Zero med en bajer af den ølelskende sanger.

I interviewet spørger Kim Bildsøe Lassen om, hvorfor Kim Larsen blander sig så meget i samfundsdebatten. Her fortæller han også, at han er ved at ændre holdning til noget, han før har bandet langt væk.

https://www.facebook.com/video.php?v=1055997481117442

FacebookTwitter