One Direction-stjerne er ikke alene: 5 andre boybandfyre der gik solo

I dag udgiver det tidligere One Direction-medlem Zayn Malik sin debutplade som solist. Med hjælp fra P7-vært Sandie Westh kaster vi her et blik på fem andre boybandsdessertører, der har kastet sig ud i en solokarriere.

Nyt hår og ny solokarriere. Efter at have sagt farvel til One Direction i marts 2015 er Zayn Malik nu klar med sit første soloalbum 'Mind of Mine', der allerede har kastet et par hits af sig. (Foto: Michael Tran © 2016 Michael Tran)

Fra Westlife til Nsync: Boybands er noget helt særligt.

De koreograferede dansetrin og harmonisyngende mandestemmer kan skabe fanskarer, der dyrker deres idoler som guder.

Så meget desto mere smertefuldt er det, når et bandmedlem siger ”bye bye” til projektet.

Det var også tilfældet, da Zayn Malik i marts i år annoncerede sit farvel til One Direction. Der gik dog ikke længe, før rygterne om et soloprojekt begyndte at svirre.

I dag udkommer Zayns debutplade ’Mind of Mine’, som følger i kølvandet på flere succesfulde singler – blandt andet ’Pillowtalk’, der med det samme røg til tops på både den britiske og amerikanske hitliste.

Helt alene er Zayn dog ikke om sin nye solokarriere. For musikhistorien er fuld af boybanddesertører, der ligesom ham springer ud som solister.

Men succesen er aldrig garanteret, og med hjælp fra P7-vært og boybandfan Sandie Westh kaster vi her et blik tilbage på tidligere tiders boybandmedlemmer, der med skiftende succes har forsøgt sig som soloartister.

1. Robbie Williams

Den ”tykke danser fra Take That”, som Robbie Williams så berømt er blevet kaldt af Liam Gallagher fra Oasis, har overrasket mange med en succesfuld solokarriere.

Det var der ellers ikke mange, der ville have spået, da Robbie Williams i 1995 forlod Take That lige inden en planlagt turné.

- Robbie Williams var altid lidt ham, der blev skubbet i baggrunden. Det var han ganske sur over, for han mente, at han havde stort potentiale. Og det har han også bevist senere hen, forklarer Sandie Westh.

- Alle havde troet, at det var Gary Barlow, der ville få succes som soloartist. Men Gary er for kedelig, og Robbie er den der bad boy, der har noget ekstra at byde på.

Succesen kom for alvor med balladen ’Angels’, som er blevet efterfulgt af flere hits. Og Robbie Williams er såmænd også blevet forsonet med Take That, der siden har oplevet en ny bølge af succes.

2. Justin Timberlake

Nsyncs succes var i slutningen af 1990’erne ikke til at benægte, og da slet ikke efter at gruppens andet album fra 2000 solgte knap 2,5 million eksemplarer på blot en uge.

Men i 2002 stoppede hitstrømmen og de synkroniserede dansetrin, da Nsync annoncerede, at de holdt en pause.

Senere på året lancerede Justin Timberlake sin karriere som solist, og ifølge Sandie Westh er det ikke mærkeligt, at det er Justin, der har fået en succesfuld solokarriere:

- Set i bagklogskabens lys er det tydeligt, at det var Justin, der var talentet i bandet, forklarer Sandie Westh.

Som en af de få har Justin Timberlake mestret overgangen fra barnestjerne i Disneys ’Mickey Mouse Club’ til boybandmedlem og nu succesfuld soloartist.

- Hans første album ’Justified’ er et fuldstændigt blændende album, erklærer Sandie Westh.

- Man skal kigge hans vej for et eksempel på, hvordan det skal gøres.

3. Michael Jackson

Michael Jacksons karriere begyndte som medlem af familiebandet The Jackson 5, men den tog for alvor fart, da han i 1979 brød igennem med albummet ’Off the Wall’ og hits som ’Don’t Stop ’Til You Get Enough’.

- Man kan diskutere, om man kan kalde fem brødre for et boyband, men det vil jeg sige, at man kan, forklarer Sandie Westh.

- De lagde pigernes hjerter ned og tog os med storm.

Ifølge Sandie Westh er det ikke til at komme uden om, at Michael Jackson var enormt talentfuld, og på den måde minder hans musikalske transformation om Justin Timberlakes: for uden ham ville The Jackson 5 ikke have oplevet den samme succes, som de gjorde.

Hvis der skulle komme en solist ud af bandet, så skulle det være Michael.

4. Ronan Keating

Boybandgenrens guldalder i 1990’erne ville ikke have været det samme uden irske Boyzone, og bandet har beriget os med dybtfølte kærlighedserklæringer som ’No Matter What’ og ’Everyday I Love You’.

Ronan Keating fortsatte det bløde image, da han i 1999 gik solo med sangen ’When You Say Nothing at All’.

- På det tidspunkt har Ronan Keating allerede et godt publikum, og han formår at udnytte det til the fullest, forklarer Sandie Westh.

- Jeg er ikke overrasket over, at han har haft så stor succes, for han er dygtig, men det undrer mig ikke, at han ikke er så stor som Robbie Williams og Justin Timberlake, siger Sandie Westh.

Og hvorfor er Ronan Keating så ikke en absolut sværvægter i kategorien ”tidligere boybandmedlemmer”? Svaret er oplagt ifølge Sandie Westh:

- Han er en god dreng, og de er ikke nødvendigvis så spændende.

5. Brian McFadden

Det var en overraskelse for mange, da Brian McFadden i 2004 forlod Westlife.

- Han vælger at sige farvel til Westlife på et sjovt tidspunkt. De er ganske populære og sælger sindssygt meget, fortæller Sandie Westh.

Efter afskeden med Westlife i 2004 har Brian McFadden gjort sit for at få sat fut i en solokarriere.

Det er da også blevet til flere radiohits blandt andet ’Real to Me’ fra debutpladen ’Irish Son’.

Efter den første single går det dog ikke så godt for Brian McFadden, hvis succes Sandie Westh betegner som ”middelmådig”.

Siden er han blevet en hyppigt brugt realityvært, og ifølge Sandie Westh er det typisk et tegn på en musikkarriere, hvor der ikke er meget vind i sejlene:

- Westlife som gruppe havde nok mere succes, end Brian McFadden nogensinde fik.