OVERBLIK Her er de fedeste festivaler i resten af juli

Distortion, Northside og Roskilde Festival er ovre for i år. Men der er stadig masser af festivaler tilbage i det danske land. Få et overblik over julis bedste musikfestivaler her.

Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand ved Aarhus er en af de mange festivaler, der stadig venter i juli. (© Danmarks Grimmeste Festival)

Masser af sol, tvivlsom mad, utrolige mængder alkohol og store musikoplevelser.

Den danske sommer har allerede kastet mange mindeværdige festivaløjeblikke af sig, men det er langt fra slut endnu.

DR Kultur giver dig her et bud på, hvilke festivaler, der er et besøg værd i juli.

Copenhagen Jazz Festival, København, 4. - 13. juli

Københavns store jazzfestival har allerede været i gang i flere dage, hvor et af højdepunkterne indtil nu har været Gregory Porters koncert med gæsteoptræden af ingen ringere end Roskilde-aktuelle Stevie Wonder.

Men festivalen slutter først søndag d. 13. juli, så der er mange blå toner tilbage i programmet. For eksempel kan man opleve spanske Concha Buika, der var en af festivalens helt store oplevelser for to år siden, og den britiske bassist og komponist Dave Holland, der gennem sin næsten fem årtier lange karriere har arbejdet med legender som Miles Davis og Stan Getz.

Tjek programmet her.

Vig Festival, Vig, 10. - 12. juli

Familiefestivalen i Vig byder i år på en bred palet af kendte danske navne. Oplev blandt andre L.O.C, Mads Langer, Christopher, Carpark North, D-A-D, Nik & Jay, Go Go Berlin, Østkyst Hustlers og Michael Falch på festivalens scener.

Se programmet for Vig Festival her.

Samsø Festival, Samsø, 16. - 19. juli

Festivalen på Samsø har igen i år velkendte danske navne på plakaten. Her kan man opleve L.O.C for tredje gang på Samsø Festival. Thomas Helmig, Nephew, Folkeklubben, Duné og Povl Dissing med band er ligeledes en del af den alsidige musikalske menu.

Se det fulde program for Samsø Festival her.

Musik i Lejet, Tisvildeleje, 17. - 19. juli

Musik i Lejet er en festival, der strækker sig over tre dage ved Tisvildelejes strandkant på Nordsjælland. Festivalen er relativt ung og kan i år fejre seks års jubilæum.

Festivalen satser på unge, fremadstormende bands kombineret med en del mere etablerede navne, der appellerer til det yngre publikum. En del af navnene har således optrådt på dette års Roskilde Festival.

Til Musik i Lejet kan man blandt andre opleve When Saints Go Machine, Oh Land, Choir of Young Believers, Julias Moon, Turboweekend, Karl William, Kill J og Blaue Blume.

Se det fulde program her.

Grøn Koncert, flere byer i Danmark, 17. - 27. juli

Den danske endagsfestival, der hvert år turnerer rundt i Danmark med et bredt dansk program, byder i år på navne som Kashmir, Suspekt, Shaka Loveless, Nik & Jay og Mads Langer & Tim Christensen i et eksklusivt mash-up.

Grøn Koncert kommer rundt i landet fra Kolding til København, og du kan se den fulde spille- og byplan her.

Langelandsfestivalen, Rudkøbing, 23. - 26. juli

Langelandsfestivalen - eller Danmarks Største Havefest, som den også kaldes - byder i år på et musikprogram, der egner sig til både store og små. Generelt appellerer festivalen mest til familier med sit store 'Børneland', hvor der er ca. 300 frivillige børnepassere til rådighed.

Festivalen har navne som Kim Cesarion, Christopher, Anne Linnet, Thomas Helmig, Carpark North, Nabiha, Burhan G, Mads Langer, Marie Key og Rasmus Seebach. Og også til de yngste er der masser af spændende artister.

Se programmet for Langelandsfestivalen her.

Bork Havn Musikfestival, Hemmet, 30. juli - 2. august

Den traditionsrige festival ved Bork Havn i Vestjylland runder juli af med et stærkt program af aktuelle danske artister.

I år er blandt andre Anne Linnet, Marie Key, Lukas Graham, The Minds of 99, L.I.G.A., Klumben og Raske Penge, Christopher, Rasmus Seebach, allestedsnærværende Carpark North og L.O.C på plakaten.

Find festivalens program her.

Trailerpark Festival, København, 31. juli - 2. august

Den københavnske festival Trailerpark, der strækker sig over tre dage i CPH Skatepark, kan i år tilbyde lige dele undergrundsbands samt mere etablerede navne.

Trailerpark byder blandt andre på S!vas, Indians, Reptile Youth, Mont Oliver, Sleep Party People, Ice Cream Cathedral, Baby In Vain, Heimatt, Kill J, Broke og Julias Moon.

Udover musikken kan man opleve kunstværker af udvalgte kunstnere på festivalens arealer.

Se programmet for Trailerpark Festival her.

Ringsted Festival, Ringsted, 31. juli - 2. august

Festivalen på Midtsjælland startede som en endagsfestival, men er nu vokset sig til at løbe over tre dage.

Som på mange af de andre mellemstore danske festivaler i år spiller blandt andre Christopher, Burhan G, Nik & Jay, Rasmus Seebach, Anne Linnet, L.I.G.A., D-A-D og Julias Moon.

Derudover kan man også opleve Ulige Numre, Klumben & Raske Penge og Magtens Korridorer.

Se det fulde program for Ringsted Festival her.

Danmarks Grimmeste Festival, Aarhus, 31. juli - 2. august

Den grimmeste festival i Danmark startede som en forvokset havefest i 2004 med 500 indbudte gæster og er i dag 10 år efter vokset til at tage imod omkring 5000 gæster under de 3 dage, som festivalen varer.

Danmarks Grimmeste Festival afholdes i arrangørernes have og i de omkringliggende områder i Brabrand og byder derfor på en anderledes intim festivaloplevelse.

I år byder programmet til den grimmeste festival blandt andre på Trentemøller, When Saints Go Machine, Analogik, Baby In Vain, WhoMadeWho, Gypsy Hill, Marvelous Mosell, Lucy Love, Point Blank og Scarlet Pleasure.

Du kan se det fulde program for Danmarks Grimmeste Festival her.

Facebook
Twitter