OVERBLIK Sådan er det gået andre boybands pause

Boybandet One Direction har meldt ud, at de tager en pause fra hinanden. Men er alt håb så ude for gruppens fans? Det kan nemlig gå mange veje, når et boyband går på pause eller bryder op.

Boybands er notorisk kendte for at bryde op, holde pauser og finde sammen igen i én uendelighed. (Foto: Getty Images)

De seneste måneder har været turbulente for fans af boybandet One Direction.

I marts forlod Zayn Malik gruppen, og i går florede stærke rygter om bandets opløsning på nettet og diverse medier. Sent i aftes bekræftede flere af bandets medlemmer så på Twitter, at der kun er tale om en pause.

https://twitter.com/NiallOfficial/status/635935269087248386

Men en pause er ikke bare en pause. Ordet har nemlig en helt særlig betydning i boyband-terminologien.

- Der er ikke noget farligt i at holde en pause – medmindre man er et boyband, siger Mathias Buch Jensen, der er radiovært på P7 Mix, hvor han blandt andet har lavet syv timers marathon-radio om boyband-fænomenet.

Hvad fremtiden bringer for One Direction - når deres pause er slut engang i 2017 - må tiden vise. Til gengæld kan vi kigge lidt på en række lignende vokalgrupper.

DR Kultur har derfor samlet en række eksempler på boybands, der alle enten gik på pause, brød op eller langsomt forsvandt ud i glemslen.

New Kids On The Block

New Kids On The Block er beviset på, at et farvel aldrig er endegyldigt i boyband-verdenen. Drengene bag 90'er-hittet 'Step By Step' brød op i 1994, kort tid efter et af medlemmerne, Jonathan Knight, havde forladt gruppen.

Men 14 år senere genopstod bandet, da de i 2008 offentliggjorde, at de havde fundet sammen igen.

I 2011 drog de ud på en større verdensomspændende turné sammen med Backstreet Boys og slog blandt andet vejen forbi Herning, for endnu engang at smelte danske - omend lidt mere fuldvoksne - pigehjerter.

Og sidste år spillede de en koncert i Falconer Salen på Frederiksberg - dog under mere intime rammer.

'N Sync

Rent teknisk findes 'N Sync faktisk stadigvæk - bandet er nemlig aldrig officielt gået fra hinanden.

I 2002 sagde Justin Timberlake midlertidigt bye bye bye til resten af drengene i 'N Sync og udgav sit første af mange udspil som solist, men bandet optrådte faktisk sammen frem til 2004 - og så blev der stille.

'N Sync har aldrig meldt noget officielt ud om deres efterhånden 11 år lange pause, men udover en enkelt to minutter lang optræden for et par år siden, er der ikke meget, der tyder på, at vi har et nyt hit fra Justin og co. i vente.

Take That

Take That er et godt bevis på, at selvom et boyband går i opløsning eller holder pause, så kan de godt komme back - mere eller mindre - for good.

Som en af halvfemsernes største boybandsucceser har Take That været igennem en del. Først meldte Robbie Williams sin afsked i 1995 og året efter brød bandet med hinanden.

Knap et årti senere kunne grædefærdige piger verden over dog endelig tørre deres tårer, da Take That fandt sammen igen. Først optrådte de som kvartet, og fem år senere blev gruppen fuldtallige, da Robbie Williams vendte tilbage til rødderne i Take That.

Sidste år forlod Robbie dog igen gruppen, og det samme gjorde Jason Orange, så i dag optræder gruppen som trio med Gary Barlow i front. De tre spiller i Jyske Bank Boxen i oktober.

Fremtiden for One Direction

Og hvad venter så forude for de fire drenge Louis, Niall, Liam og Harry?

Ifølge bandet selv, kommer pausen kun til at vare et års tid. Den udmelding køber Mathias Buch Jensen dog ikke helt.

- Jeg ville ikke turde sætte penge på, at der kun går et år. Der er for meget historik omkring den slags i boyband-verdenen. Det her er en gruppe unge mennesker, som er sat sammen af nogle andre. En pause giver dem mulighed for at udforske sig selv og blive lokket af andre ting – og så er der altså ingen garanti for, at de finder sammen igen, slutter han.

Det er kun få uger siden, at One Direction udgav deres seneste single, 'Drag Me Down'. Du kan se den NASA-inspirerede video til nummeret herunder.

Facebook
Twitter