P3-darlingen Vera gør op med en maskulin musikbranche

Jeg kunne godt tænke mig at lave noget mere feminin musik, siger den danske musiker William Asingh.

William Asingh alias Vera. (Foto: pressefoto © disco:wax)

- Der er så meget mandekraft i musikbranchen.

- Jeg kunne godt tænke mig at lave noget mere feminin musik, eller det som jeg forbinder med noget feminint. Noget mere blødt og ikke så pumpet og hårdt.

Sådan lyder det fra 26-årige William Asingh, der laver blød og sensuel popmusik under navnet Vera.

Navnet Vera skal ses som en måde at bryde med en maskulin musikbranche og hårdtslående, gamer-klingende producernavne som Bloodpop, Skrillex og Monsters and Strangerz, fortæller han.

Netop nu er William Asingh alias Vera aktuel med singlen 'Falling', der følger et forår med massiv opmærksomhed fra udlandet og en tur som P3's Uundgåelige med debutsinglen 'In and Out of Love'.

- Alt skal være så psyko-korrekt

De to første udspil fra Vera er præget af nostalgiske vibes, der tager dig til en tid, hvor reklamemænd drak rosé af klirrende glas i 00'ernes København K, og William Asinghs forældre dansede til Buena Vista Social Club og Lisa Ekdahls akustiske guitarrytmer på stuegulvet.

Kontrastfyldt? Måske.

Men for William Asingh er det en naturlig indsamling af stemninger, der fascinerer, og ikke mindst er det noget andet end alt det, som omgiver ham i det daglige.

Der er nemlig et par ting, han godt kan blive en lille smule træt af.

- I dag går man meget op i, at man skal være så psyko-korrekt. Alle er feminister. Alle går ind for bio. Og det er fint nok. Jeg går ind for det hele. Men det bliver også lidt en sovepude. Det bliver for ensrettet og kedeligt, siger han.

Nostalgisk – men ikke retro

Vera er ikke som sådan et projekt, der sigter mod at gøre oprør, men det dyrker i hvert fald en anden tid, forklarer William Asingh.

- I dag sidder folk på Nørrebro og drikker økosodavand fra en eller anden gård på Sydsjælland. I den tid, jeg har tænkt på, har de siddet inde i K og skålet i rosé og talt om alt andet end at redde jordkloden.

- De har talt om store budgetter til en eller anden reklamefilm og været kreative på sådan et helt overdrevent niveau og kolde i røven. Det er der også bare noget forfriskende over.

Vera er lige nu aktuel med sin anden single 'Falling'. (© disco:wax)

William Asingh indrømmer gerne, at han nok er ganske nostalgisk, selvom ordet ofte også kædes sammen med en svælgen i – og romantisering af – fortiden.

Det er dog ikke den tilgang, han selv mener at have til fortiden.

- Der er jo bands, der dyrker fortiden og for eksempel laver 60'er-musik som syrerock og den slags, hvor det næsten bliver retro. Det synes jeg er bagstræberisk, siger han og fortsætter:

- Der forskel på at være nostalgisk og bagstræberisk. Jeg laver ikke retro-musik. Jeg romantiserer over nogle gamle stemninger, men det er meget friskt og nu.

Hurtigt ekspederet musik

William Asingh har været en del af musikbranchen siden, han som 15-årig var med i bandet Kiss Kiss Kiss, der i løbet af blot to år både formåede at blive signet af EMI, spille på Roskilde Festival og vinde en pris ved Danish Music Awards.

De senere år har han primært fokuseret på at producere for andre musikere og har blandt andet samarbejdet med navne som Liss og Soleima.

Det er musikbranchens lange produktionstid, der har dannet grundlag for Vera. Fra starten har projektet handlet om hurtigt ekspederet musik, skabt til og i nuet.

Det er singler, der bliver udgivet umiddelbart efter, de er skabt, og som ikke bliver tænkt ind i en større albumhelhed. Og sådan var det egentlig meningen, det skulle fortsætte, siger William Asingh og tilføjer så:

- Men nu er jeg faktisk kommet i tvivl, for jeg tror måske, at min musik egner sig til, at man ligesom går ind i et univers og kan gå og lytte på det som en helhed. Men i første omgang udkommer sangene som singler.

Facebook
Twitter