Peter Sommer om ny kærlighedssang til sin hustru: Svært at skrive om andre end hende

En række danske musikere optrådte onsdag aften ved DR's store kærlighedskoncert 'Elsker Dig For Evigt'. Blandt dem var Peter Sommer, der optrådte med en helt ny sang skrevet om hans hustru.

(© dr)

Måske blev du overdynget med roser eller fyldte chokolader i går - eller måske fik du og kæresten jer en ekstra dejlig middag i anledningen af valentinsdag?

Sanger Peter Sommer havde i stedet byttet roser og rødvin i privaten ud med mikrofon og rampelys, da koncerten ’Elsker dig for evigt’ løb af stablen i DR Koncerhuset onsdag aften.

Koncerten, hvor også navne som Alberte Winding og Bisse optrådte, var kulminationen på podcast-serien ’Elsker dig for evigt’. Her udfordrede DR nogle af Danmarks stærkeste sangskrivere til at skrive en ny kærlighedssang, og lytterne har i podcasten kunnet følge tilblivelsen af de nye numre.

I alt 11 kærlighedshymner blev det til, og flere af dem blev spillet live til gårsdagens kærlighedskoncert.

Med udgangspunkt i den svære kærlighed har Peter Sommer gennem forløbet skrevet to nye sange, som begge er skrevet til kvinden i hans liv, hustruen Marianne Sommer Verge Christensen.

- Det ville være svært at have andre i tankerne, når man skriver sådan nogle sange, sagde Peter Sommer tilbage i december.

Til gårsdagens udsolgte koncert optrådte Peter Sommer så med nummeret ’Sand kærlighedshistorie’. Du kan se og høre den dugfriske kærlighedssang her.

De 'simple og åndssvage' sange rammer plet

For Peter Sommer har det været en interessant proces at arbejde på de nye sange. Ifølge sangeren selv, er det nemlig tit det helt simple, som rører en allermest.

- Nogle gange, når man har stået med noget, der gjorde ondt i forhold til kærligheden og ens eget liv, så synes jeg tit, at det er de der meget simple, åndssvage sange i radioen, som lige pludselig får en til at tænke ’Ja, det er jo sådan det ér!’, siger han i podcastserien ’Elsker dig for evigt’.

Udover at synge en af sine egne kærlighedssange bød den 43-årige sanger også på en nyfortolkning af nummeret 'Everybody's Got to Learn Sometime'. Sangen blev tilbage i 1981 et stort hit for den britiske popgruppe The Korgis.

I videoen herunder kan du opleve Peter Sommers udgave.

Sang med konen til sit bryllup

For Sommer var det en særlig oplevelse at optræde med 80’er-hittet til den store kærlighedskoncert. Han manglede nemlig sin sædvanlige duetpartner.

- Jeg føler mig sgu en lille smule alene heroppe. Jeg vil starte med at synge en sang, som jeg kun har sunget en gang før og det var sammen med min kone til vores bryllup, lød det fra Peter Sommer inden hans optræden.

- Det er en sang, som fortæller om nogle hjerter, der kan en masse forskellige ting. Hjerter som har lyst til at undersøge kærligheden over rigtig mange år. Det er en sang om at lære kærligheden at kende, sagde han.

Udover Peter Sommer var en række andre danske artister også på scenen under gårsdagens koncert. Du kan se hele ’Elsker dig for evigt – en kærlighedskoncert’ lige nu på DRTV, hvor du blandt andre kan opleve Alberte Winding, Bisse og Sys Bjerres bud på en kærlighedsbasker anno 2018.

Du kan også dykke ned i podcast-serien 'Elsker dig for evigt' her.

ELSKER DIG FOR EVIGT

  • DR har fået 11 af Danmarks stærkeste sangskrivere til at skrive en ny kærlighedssang.

  • I podcastserien 'Elsker dig for evigt' kan du følge tilblivelsen af numrene.

  • Serien blev afsluttet med en stor koncert i DR Koncertsal på valentinsdag den 14. februar med de sange, der er blevet lavet i løbet af serien.

  • Solisterne blev akkompagneret af musikere fra DR Symfoniorkestret og et husorkester til koncerten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk