Pharrell Williams slipper billigere i plagiatsag

Pharrell Williams og Robin Thicke blev i marts dømt til at betale en millionerstatning for at have lånt lidt for meget fra et Marvin Gaye-hit. Men nu reducerer ny domstolsafgørelse væsentligt i beløbet.

Pharrell Williams fik sammen med Robin Thicke millionstor bøde i marts, fordi en domstol mente, at de havde nappet lidt for meget fra et Marvin Gaye-hit. Nu er erstatsningssummen reduceret væsentligt. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Flere medier kaldte dommen skelsættende, da Pharrell Williams og Robin Thicke i marts fik besked om at betale knap 51 millioner kroner til Marvin Gayes familie.

I dommen fik Gayes familie nemlig rettens ord for, at Pharrell Williams og Robin Thicke havde været lidt for inspireret af Marvin Gaye-nummeret ’Got to Give It Up’ fra 1977, da de to yngre herrer lavede nummeret ’Blurred Lines’.

Men en ny behandling af sagen betyder, at der bliver barberet 13,5 millioner kroner af erstatningen, så Marvin Gayes efterladte nu "kun" er sikret omkring 37,5 millioner kroner.

Det sker, efter at domstolen igen har taget stilling til erstatningernes størrelser, efter at Pharrell Williams og Robin Thicke har klaget over fejl i den oprindelige dom, skriver The Guardian.

Kæmpereduktion i erstatning

Og Pharrell Williams har endnu mere grund til at være mere ”happy”, end han plejer at være. For hans andel af erstatningen er nemlig faldet markant fra cirka 11 millioner kroner til 2,4 millioner kroner, mens musikselskabet Universal, der har udgivet nummeret, for fremtiden skal gribe dybt ned i lommen.

Domstolen har blandt andet afgjort, at Universal fremover skal give 50 procent af indtægterne fra sangen til familien Gaye.

Afgørelsen fra marts fik også Pharrell Williams og Robin Thicke til at kræve, at hele sagen skulle gå om, men det nægtede domstolen og ændrede altså kun i beløbenes størrelse og ikke, om de to var skyldige eller ej.

Pharrell Williams har tidligere protesteret over de millionstore erstatningskrav, da han selv kun har tjent halvdelen af det beløb, som han oprindeligt skulle betale til Gaye-familien.

Advokaten til Marvin Gayes efterladte siger, at de nu vil gennemgå dommen for derefter at tage stilling til, om de vil appellere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk