Phlake kan vinde syv priser ved stort prisshow i aften: Det føles ret så sindssygt

Phlake er den mest nominerede artist ved aftenens Danish Music Awards. DR Kultur har spurgt, hvilken pris de helst vil vinde.

Danske Phlake var også nomineret til 'P3 Prisen' ved årets P3 Guld. (© SONY Music Denmark)

For et år siden sad Mads Bo og Jonathan Elkær og så Danish Music Awards fra publikumsrækkerne i Forum.

De to herrer fra bandet Phlake fik, "med nød og næppe" siger Mads Bo, lov at være en flue på væggen til det store prisshow.

I aften, når der igen er DMA, sidder duoen nede i nomineringsområdet. De er nemlig den artist, der er nomineret i flest kategorier. Hele syv priser, kan de vinde ved aftenens show, der finder sted i Forum og sendes i fjernsynet.

- Det føles ret så sindssygt, siger Jonathan Elkær, der er den ene halvdel af gruppen Phlake, der fik succes, efter de udgav nummeret 'Pregnant' - en hyldest til den gravide kvinde.

- Det er mange priser og potentielt set rigtig mange taler, der skal forberedes. Vi har ikke prøvet på den her måde at være til et awardshow før, siger Jonathan Elkær.

Selvom duoen fra Albertslund har skruet forventningerne ned i et beskedent leje, har de alligevel forberedt en mindre takketale.

- Jeg har gået og gjort mig nogle tanker om, hvad man har lyst til at sige til de forskellige emner og priser. Men det er en lidt sjov disciplin, for vi er jo ikke politikere, vi er jo vant til at spille musik, siger Jonathan Elkær.

Vil helst vinde Årets Udgivelse

Phlake, der selv karakteriserer deres musik som en blanding af R&B og hiphop, sætter pris på alle nomineringerne, men der er særlig én pris, der vil betyde ekstra meget for dem at tage med hjem.

- Selvfølgelig betyder en hvilken som helst DMA-pris utrolig meget. Men jeg vil sige, at ’Årets Udgivelse’ ville betyde rigtig meget. Det album, vi har lavet, har vi brugt fem år på, siger Jonathan Elkær og fortsætter:

- Jeg betragter DMA som det officielle store awardshow i Danmark inden for musik. Det er det eneste show, hvor vi har en række af forskellige kategorier, og derfor betyder det sindssygt meget, siger han.

Udover Phlake optræder også Mø, Aura, Cisilia, Blak, dj'en Faustix og Nik og Jay, mens Burhan G og Rasmus Bjerg er værter.

Showet sendes live på TV 2 den 12 november fra klokken 20.

Facebook
Twitter