Popmusik tilskynder i stigende grad unge til at drikke alkohol

Alkohol fylder mere i popmusikken, viser en undersøgelse fra Storbritannien. Knap hver femte popnummer henviser nu til at drikke alkohol.

Et af de popnumre, der indeholder promiller, er Rihannas 'Cheers (Drink To That)'. (© AP Graphics)

En stor del af nutidens popsange er rene drukviser, der tilskynder unge til at drikke alkohol. Det konkluderer et forskerhold på Liverpool John Moores University.

Avisen Daily Mail skriver, at forskerne har lyttet sig igennem pophits over de seneste 30 år, og de når frem til, at lige knapt hver femte af de popsange, der i øjeblikket kommer på hitlisternes første 10 pladser, på den ene eller anden måde henviser til at drikke alkohol.

Det er, siger forskerne, næsten tre gange så mange sange som for 30 år siden.

Nutidens tekster mere alkohol-venlige

Forskerne siger også, at nutidens sange indeholder tekster, der er mere positive over for at drikke alkohol end tidligere. Blandt nogle af de nyeste hits, der indeholder promiller, nævner de Rihannas 'Cheers (Drink To That)'.

/ritzau/">https://www.youtube.com/watch?v=ZR0v0i63PQ4

Videre siger forskerne, at deres resultat er en "stor bekymring", da tidligere forskning har vist, at unge under 16 er mere tilbøjelige til at begynde at drikke alkohol, hvis de udsættes for alkoholreklamer.

/ritzau/

Facebook
Twitter