Populær dansk sangerinde med mange jern i ilden: Jeg glemmer, at ikke alt kan lade sig gøre

Julie Berthelsen fortæller, at der er ny musik på vej efter en længere pause.

Julie Berthelsen har været vært på 'Formiddag på 4'eren' siden maj. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Hun landede med flyet fra Grønland i nat, og her til formiddag kunne du allerede høre hende i din radio i 'Formiddag på 4'eren'. Og på fredag udkommer førstesinglen til hendes kommende ep.

Derudover florerer hun i disse dage i dit facebookfeed i en satirisk musikvideo, hvor hun og medvært Kasper Harboe slår et slag for kommunalpolitikken op til næste uges kommunalvalg.

Der er fuld fart på hos den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen, der, ud over sin profession som sangerinde og radiovært, også kan kalde sig foredragsholder og småbørnsmor til to.

- Kasper Harboe har fået et lille motto, hvor han altid siger til mig, at han aldrig havde klaret fem minutter som Julie Berthelsen, griner hun.

- Jeg har jo ikke kun radioen, men også min karriere ved siden af, som jeg plejer og passer og brænder for. Og så er der ikke så meget tid tilbage.

Her kan du se den satiriske musikvideo, som P4 har lavet op til kommunalvalget.

Bander og griner for meget

Siden maj i år har du om formiddagen kunnet høre Julie Berthelsens stemme i din radio.

Om Julie Berthelsen
  • 38 år og bor til daglig i Odder med sin mand og deres to børn fem og to år.
  • Sangerinde, vært på 'Formiddag på 4'eren' på P4 og foredragsholder.
  • Blev kendt i 2002 for at deltage i talentprogrammet 'Popstars' på TV2.
  • Udgav i 2003 debutalbummet 'Home' med megahittet 'Every Little Part of Me', der blev en stor succes og skaffede hende flere priser ved Danish Music Awards.
  • Julie Berthelsen har udgivet fem album, senest ’Closer' i 2010.
  • Fredag udkommer første single fra hendes kommende ep.

Men selvom Julie er vant til værtsjobbet – i mange år på tv-programmet 'Julehilsen til Grønland', og i 2010 også som vært ved det danske Melodi Grand Prix, så er værtsjobbet i radioen noget andet, fortæller hun.

- Selvfølgelig er det i nærheden af noget af det, jeg har prøvet før, men samtidig er det også noget helt andet.

- Det har været fedt på den måde, at det er en form for uddannelse for mig, fordi det er en anden verden, og man skal kunne nogle andre ting, end det man måske kunne i forvejen.

Men det har også været en balancegang i forhold til at finde ud af, hvordan hun undervejs stadig holder fast i sig selv. For eksempel, når hun får læserhenvendelser om, at hun bander eller griner for meget.

- I sidste ende er jeg kommet frem til, at så må de slukke for radioen. Jeg kan jo ikke ændre på den, jeg er. Jeg er lattermild, og jeg synes, de fleste af tingene skal være sjove og lette på en eller anden måde. Det er min måde at komme igennem det på, siger hun.

Ny musik på vej

Julie Berthelsen er virkelig blevet overrasket over, at programmet betydermeget for lytterne.

- Den del kan godt virke skræmmende nogle gange. Det gør, at jeg føler et særligt stort ansvar, og det har jeg rigtig meget af i livet i forvejen, siger hun.

- Så er det, jeg nogle gange tænker 'ok, det her er for hårdt’. Men sådan er mit liv i perioder. Det er typisk for min branche. Enten er der for meget eller for lidt. Og der havde jeg før i tiden mine dagtimer til at rekreere. Det har jeg ikke mere, griner hun.

Og når alt kommer til alt skyldes den pressede kalender, at der er så meget, hun har lyst til og gerne vil.

- Nogle gange har man så meget lyst til tingene, at man måske glemmer, at det ikke helt kan lade sig gøre.

Men til næste år har hendes første album 15 års jubilæum, og det insisterer hun på at fejre med en ny ep – og en sommerturné, der både byder på nye numre og gamle hits, fortæller sangerinden, der udgav sit seneste album i 2010.

- Det er en oplagt mulighed for at få udgivet noget musik igen. Jeg har jo levet af musik hele tiden, udgivet lidt her og der og hele tiden skrevet og komponeret 'in between' børn og barsel. Men jeg har altid haft for travlt til at gå videre med det, siger hun.

- Men nu har jeg 15 års jubilæum. Så skal jeg lave noget. Det kan jeg simpelthen ikke lade være med. Og det skal dælme ikke gå stille for sig.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve