Populær værtsduo klar til deres livs show: Splittet mellem dødsangst og eufori

DR3-værten Petra Nagel og P3-værten Andrew Moyo er værter på årets udgave af P3 Guld.

Andrew Moyo og Petra Nagel udgør årets værtsduo til P3 Guld. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

- Det bliver brunt!

Sådan siger tv-værten Petra Nagel om, at hun sammen med P3-værten Andrew Moyo skal styre slagets gang, når DR hylder ny, dansk musik ved P3 Guld i DR Koncerthuset den 22. september.

- Jeg er så glad for, det er Andrew, jeg skal stå ved siden af. Han har jo brugt sommeren som konferencier på Grøn Koncert og Smukfest, så han kan om nogen stå og råbe mange mennesker op og fyre den af.

- Det er et rigtigt godt match til mig, som er sådan en, der plejer at snakke om følelser, siger Petra Nagel, der er kendt fra en række DR3-programmer, hvor hun både har lært at elske sin krop og været på date med hele verden.

Glæden over værtskonstellationen er gengældt fra Andrew Moyo, der senest har været vært på sit eget musikprogram, 'Moyo Live', på P3.

- Det bliver megarart at skulle lave showet med Petra. Både som kollega og som tv-vært har hun en skøn, indgroet evne til at få folk omkring hende til at slappe af. Hun har en vildt dejlig ro over sig, som smitter, så den håber jeg, hun sørger for at tage med til showet, for den får jeg brug for.

Surrealistisk og en stor ære

P3 Guld blev afholdt første gang i 2001 og har gennem årene hædret navne, der senere har gjort sig bemærket som nogle af de største musiknavne herhjemme, heriblandt Swan Lee, Tina Dickow, Duné, Marie Key og senest Karl William.

Både Andrew Moyo og Petra Nagel er da også beærede over at skulle stå i spidsen for P3 Guld, som de begge har fulgt gennem mange år.

- P3 Guld er jo sådan et show, jeg kan huske fra min ungdom. Et show, hvor alle de sejeste mennesker i landet skulle hædres. Derfor er det en anelse surrealistisk, at jeg nu selv skal stå midt i det.

- Men det er sindssygt stort og en kæmpe ære, og jeg glæder mig så meget, siger Andrew Moyo, mens Petra Nagel stemmer i:

- Det bliver det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg har aldrig prøvet at stå foran så mange mennesker, så jeg er delt i to – lige dele dødsangst og eufori. Jeg må finde en måde at forene de to ting på, siger hun.

16 danske kunstnere er foreløbigt blevet belønnet med den største pris ved P3 Guld, P3 Prisen. Saybia var de første i 2001, og sidste år løb Karl William med prisen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

En fremsynet prisuddeling

Hvem, de nominerede i de tre kategorier, P3 Prisen, P3 Talentet og P3 Lytterhittet, er, afsløres løbende på P3 i uge 36 og 37, ligesom også de optrædende til årets show foreløbig er en hemmelighed.

Men ét er sikkert; der bliver masser af god musik fra en række af de mest interessante, nye navne på den danske musikscene.

Og der er noget at glæde sig til, garanterer årets værtspar.

- Det fede ved P3 Guld er, at det ikke er playback. Her er der ikke nogen tvivl om, at kunstnerne optræder live.

- Selvom P3 af og til får skudt i skoen, at kanalen er knap så first mover på ny musik som engang, så synes jeg faktisk, at P3 Guld, særlig med P3 Talentet, er medvirkende til, at man får ørerne og øjnene op for ny musik, man ikke har hørt før, siger Petra Nagel og bliver suppleret af Andrew Moyo:

- P3 Guld adskiller sig fra andre musikpriser ved ikke kun at uddele priser til dem, vi udmærket godt ved har klaret sig helt vildt godt i det forgangne år. Det er også en mere fremsynet prisuddeling, som har til formål at udstikke en retning for, hvilken ny, dansk musik der bliver fedt i årene, der kommer.

P3 Guld afholdes i DR Koncerthuset fredag den 22. september klokken 21.

Billetsalget åbner tirsdag den 22. august klokken 12.30 på drkoncerthuset.dk – og det gælder om at være hurtig, for de seneste år er der blevet udsolgt på under 20 minutter.