Princes arvinger vil stoppe seks nye Prince-numre

På årsdagen for Princes død på fredag skulle seks nye numre komme på gaden. Men den udgivelse vil arvingerne have stoppet.

Selvom det på fredag er et år siden, Prince døde, så er der stadig sange, som endnu ikke har været udgivet. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Prince-fans kunne tidligere i dag glæde sig over, at der var ”nyt” på vej fra Prince. Allerede nu kan amerikanerne streame de seks nye sange på Apple Music, mens ep’en kan fås på digitale musiktjenester fra fredag.

Men måske bliver de i alt seks nye skæringer en kort fornøjelse.

Princes arvinger, som blandt andet består af sangerens tidligere hjem, musikselskab og nu museum, Paisley Park, har nemlig sagsøgt udgiveren af ep’en, fordi de mener, at Princes sange bliver misbrugt.

Det skriver det britiske musikmagasin NME.

Færdiggjort efter Princes død

Sangene på ep'en ’Deliverance’ har Prince skrevet og produceret sammen med makkeren Ian Boxill mellem 2006 og 2008.

Efter Princes død har Ian Boxill færdiggjort numrene, men Paisley Park og de resterende arvinger mener nu, at Boxill ”forsøger at misbruge en eller flere sange for egen vindings skyld på bekostning af Princes arvinger”.

I søgsmålet står der ifølge NME, at Ian Boxill har underskrevet en aftale om, at alt musik, de to har samarbejdet om, tilhører Prince. Desuden står der også, at Boxill har accepteret, at han ikke ville bruge nogen af numrene, og at de skulle gives til arvingerne.

En lille smagsprøve fra ep’en kan allerede høres på Rolling Stones hjemmeside via Apple Music.

’Deliverance’ skal efter planen først udgives fysisk i juni.

Amerikanske ABC News har forsøgt at få en kommentar fra Ian Boxill, men det er ikke lykkedes.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve