Publikum elsker 22-årig sangkomet: Det er jo en kærlighedserklæring til mig og min musik

Sønderjyden Jacob Dinesen har indtaget Danmark med sin store stemme og jyske beskedenhed.

Jacob Dinesen kan opleves i Amager Bio i aften - hvis man allerede har nået at sikre sig en billet. Koncerten er nemlig, ligesom alle andre koncerter på hans efterårsturné, udsolgt.

'Udsolgt', 'Udsolgt', 'Udsolgt'.

Den 22-årige Tønderdreng med den store stemme, Jacob Dinesen, har haft det, man, uden overdrivelse, kan kalde en kometkarriere.

Med et album, der er gået platin, en efterårsturné bestående af udelukkende udsolgte koncerter og en kommende koncert i Forum i København i 2018 i eget navn, er der ingen tvivl om, at den unge sanger og sangskriver, der i aften kan opleves i Amager Bio, allerede er godt på vej til at blive en stor stjerne.

- For mig er det vanvittigt og stadig højst urealistisk at tænke på, og jeg forsøger ikke at tænke for meget på det, så det ikke distraherer mig fra mit arbejde. Man kan lynhurtigt komme til at miste sig selv i det, lyder det fra sønderjyden, der i dag bor i Aarhus.

- Det er simpelthen så dejligt, at folk tager så godt imod det. Det er et kæmpe eventyr, og jeg er bare med i forbifarten, siger han.

Lever sin drøm

Jacob Dinesen brød for alvor igennem med sit andet album 'Brace Against the Storm' fra 2016, hvor særligt ’Roll With Me’ har braget gennem lydmuren og i flere uger lå som det mest spillede nummer på P4.

- Min drøm har jo altid fra dag ét af været at leve af musik. Det er det, jeg gør nu, siger Jacob Dinesen, hvis stemme er blevet sammenlignet med adskillige store kunstnere, herunder rocklegenden Bruce Springsteen.

Han fortæller, at håbet for fremtiden er, at der kommer til at 'ske en støt udvikling', og han også i fremtiden kan lave aktuelt og godt musik, som folk har lyst til at høre.

0:00

- Det, der i mit hoved gør en musiker stor, er det, som musikeren kommer med og skriver om, og den evne han eller hun har til at blive en del af folks liv. At folk tager imod ens sange og gør det til en del af deres egen hverdag. At de finder trøst, finder glæde og finder sorg i det, man laver. Det er jo vores arbejde at røre folk på den ene eller anden måde, siger han.

Jacob Dinesen på sin 'hjemmebane' i Tønder under årets Tønder Festival 2017. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Fans fra 3 til 90 år

Derfor er han også glad for, at han med sin musik har formået at ramme et bredt publikum.

- Jeg har jo altid gerne villet have, at alle skulle være velkommen til mine koncerter, uanset alder, religion og alt muligt andet. Det er eddermame lykkedes, siger han og fortæller, at hans yngste fan er tre år gammel og den ældste 90.

- Det er smukt at se, at ens eget musik kan røre folk gennem flere generationer. Jeg har været sindssygt heldig og vågner op hver evig eneste morgen og er sindssygt taknemmelig over at kunne leve af det, jeg elsker, og at der er så mange mennesker, der gerne vil have, at jeg er en del af deres liv, siger han.

- Det er jo en kærlighedserklæring til mig, og det, jeg laver. Og det er en følelse, der ikke kan købes for penge.