Radiohead bliver hovednavn på næste års Northside

Northside har flere år drømt om at få bandet Radiohead på plakaten. Næste sommer går drømmen i opfyldelse.

Thom Yorke og bandet Radiohead udgav tidligere i år et nyt album. Billedet her er fra en koncert i London. (Foto: © Jim Dyson, Getty Images)

Længe har folkene bag Aarhus-festivalen Northside talt om at få Radiohead til Ådalen, og næste år lykkes det.

Det britiske band med Thom Yorke i spidsen kommer nemlig øverst på festivalplakaten næste år. Det fortæller Northside i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte og beærede over, at Radiohead har sagt ja til at spille på Northside til sommer. De er det perfekte band som hovednavn på vores plakat, og dagens offentliggørelse er kulminationen på flere års hårdt arbejde.

- Det er en drøm, som her går i opfyldelse for os, og vi glæder os helt vanvittigt meget til at kunne dele den med vores publikum til sommer, siger John Fogde, talsmand for Northside.

Radiohead spiller søndag aften

Northside oplyser, at bandet har lovet at spille et fuldt sæt til festivalen, og at koncerten vil foregå søndag aften og dermed afslutte festivalen.

Radiohead debuterede i begyndelsen af 90’erne med ’Pablo Honey’, men størst succes fik bandet med ’OK Computer’ fra 1997 med numre som ’Karma Police’ og ’Paranoid Android’.

Albummet menes at være solgt i 4,5 millioner eksemplarer og er af flere musikmagasiner blevet kåret som et af de bedste album fra 90’erne. Enkelte har endda kaldt det et af de bedste i hele musikhistorien.

Stort ønske om at få Radiohead

Både Brian Nielsen, der er festivalleder, og den tyske festivalarrangør Folkert Koopmans, der blandt andet har været med til at starte Northside, har flere gange tidligere fortalt, at Radiohead ville være det perfekte navn at få til festivalen i Aarhus.

Flere af Roskilde Festivals gæster har også ønsket at få Radiohead til Danmark, efter at flere andre europæiske festivaler i de seneste dage har offentliggjort, at de havde fået Radiohead på programmet. Men i går skrev Roskilde Festival på Facebook, at bandet i hvert fald ikke kommer på plakaten i 2017.

Radiohead har i alt udgivet ni albums. Det seneste, ’A Moon Shaped Pool’, blev udgivet sidste forår.

Northside foregår næste sommer fra 9. til 11. juni, og billetterne bliver sat til salg fra på fredag kl. 10.