Red Hot Chili Peppers genvandt lidt af anmelderes respekt i Herning

Anmelderne har sablet Red Hot Chili Peppers ned for deres seneste koncerter i Danmark. Men i går lykkedes det for amerikanerne at tilfredsstille anmelderne. I hvert fald lidt.

Red Hot Chili Peppers spillede i går i Jyske Bank Boxen i Herning. I modsætning til tidligere formåede bandet at få middelmådige anmeldelser. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

De var på Roskilde Festival i 2007. Dengang kaldte anmelderne bandets optræden for pinlig, arrogant og respektløst og gav bandet helt ned til nul stjerner.

I år kiggede amerikanerne igen forbi Roskilde – og endnu engang blev det et flop, hvor bandet virkede ”fløjtende ligeglade med publikum”.

Derfor var der også flere tomme pladser, da Red Hot Chili Peppers i går spillede i Boxen i Herning. Men i modsætning til bandets tidligere optrædener på Dyrskuepladsen i Roskilde, så formåede de faktisk ifølge anmelderne at levere et lidt bedre show denne gang.

Ekstra Bladet: 3 stjerner

- Medrivende blev det aldrig i Boxen, men kvartetten understregede indtrykket af et ensemble, der i forlængelse af sommerens alt i alt glimrende album ’The Getaway’ fremstår som et band med nogenlunde styr på deres indgroede anarki, skriver Thomas Treo fra Ekstra Bladet.

Gaffa: 4 stjerner

- Tomme pladser og få stjerner i karakterbogen er dog ikke noget, der ser ud til at skræmme forsanger Anthony Kiedis, da han træder ind på scenen. Han hopper selvsikkert rundt til sine holdkammeraters intro-jam, som om han lykkeligt har glemt (eller fortrængt?) alle de gange, Danmark har afvist hans bejlen.

- Til de sidste par koncerter har vi fået serveret chilier, der ikke smagte af en skid, men i Boxen denne onsdag aften i november var det nogle overraskende stærke og velsmagende chilier, der var på menuen. Og efter koncerten i aften man kan ikke andet end at have genfundet noget af sin respekt for Red Hot Chili Peppers, skriver Trine Østergaard fra Gaffa.

BT: 4 stjerner

- Et eksorbitant lysshow og top tændte musikere gjorde onsdagens Red Hot Chili Peppers koncert i Jyske Bank Boxen til én stor undskyldning for blamagen på årets Roskilde Festival.

- Det bliver 'kun' til fire stjerner. I visse passager med Kiedis i fokus var det tæt på at gå i stå. Som for fire måneder siden på Orange Scene. Hvor han virkede uengageret som i paradenummeret 'Californication'. Det, der oprindelig tændte de røde lamper ud for stripbarerne på Sunset Strip, i netop dét megahit, var en flabet oprørstrang og drømmende tone i Kiedis' vokal. Her lød det mest, som terpede han salmevers, skriver Jan Eriksen fra BT.

Facebook
Twitter