Region Hovedstaden betaler det meste af grandprix-underskuddet

Wonderful Copenhagen får et ekstra tilskud på 46 millioner kroner fra Region Hovedstaden, der selv vil have en kandidat som ny formand for organisationen.

Wonderful Copenhagen skal efter planen betale de 46 millioner kroner tilbage via reduktion i regionens grundtilskud til Wonderful Copenhagen over de kommende syv år. (© Scanpix)

Regionsrådet i hovedstaden giver 46 millioner kroner til Wonderful Copenhagen, der skal betales tilbage.

Region Hovedstaden har på et regionrådsmøde tirsdag aften bevilget et ekstraordinært driftstilskud på 46 millioner kroner til Wonderful Copenhagen, der skal dække en del af underskuddet ved Eurovision, det internationale melodi grand prix, der i maj blev afholdt i København.

Wonderful Copenhagen skal efter planen betale de 46 millioner kroner tilbage via reduktion i regionens grundtilskud til turismeorganisationen over de kommende syv år.

Kun Enhedslistens fem medlemmer i regionsrådet stemte imod bevillingen.

Fungerende formand ikke kandidat

Samtidig har Region Hovedstaden besluttet at stille med en kandidat til den ledige bestyrelsesformandspost i Wonderful Copenhagen.

Per Seerup (S), der mandag blev udpeget som fungerende bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, og som også sidder i regionsrådet, siger på tirsdagens møde, at han ikke er kandidat.

- For mig er det vigtigt, at det bliver en formand fra erhvervslivet, siger Per Seerup.

Et flertal i bestyrelsen hos Wonderful Copenhagen vedtog mandag, at turistorganisationen selv skal dække de resterende 12 millioner kroner af Eurovision-gælden på i alt 58 millioner kroner.

Region Hovedstaden giver hvert år 41 millioner kroner i støtte til Wonderful Copenhagen.

/ritzau/