Retsdokumenter: Læge udskrev stærk medicin til Prince i medarbejders navn

Det var en utilsigtet overdosis, der sidste år kostede den verdenskendte sanger livet.

Prince ses her under en koncert i det sydlige England i 2011. REUTERS/Olivia Harris/File Photo (Foto: OLIVIA HARRIS © Scanpix)

For knap et år siden blev en af de største stjerner på den musikalske stjernehimmel slukket.

Nu er der blevet frigivet en bunke retsdokumenter om efterforskningen af den amerikanske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Princes død.

Det er tidligere kommet frem, at det var en utilsigtet overdosis af stærkt smertestillende medicin, der kostede musikeren livet.

Af de netop offentliggjorte dokumenter fremgår, at der blev fundet smertestillende medicin i forskellige beholdere adskillige steder i sangerens hjem i dagene efter hans død. Nogle af pillerne var udskrevet på recept, andre var ikke.

Mindst én af pillerne, som sangeren har fået fat i uden recept, er blevet testet positiv for stoffet fentanyl, som er mange gange stærkere end morfin og heroin.

Dokumenterne indeholder også forklaringer fra vidner, som ifølge CNN fortæller, at sangeren kort før sin død havde lidt af abstinenser, som ifølge vidnerne formentlig skyldtes misbrug af receptpligtig medicin.

Udskrevet til medarbejder

Politiet har gennemgået musikerens e-mails og hans medarbejderes opkaldslister for at finde ud af, hvem der havde udskrevet den stærke medicin til ham.

Ifølge dokumenterne har en læge erkendt, at han i dagene før Princes død havde udskrevet det syntetisk smertestillende opiat Oxycodon til musikeren, men at han fik medicinen i en medarbejders navn for at beskytte sit privatliv.

Det har ikke været muligt for AP at få en kommentar fra lægens eller medarbejderens advokater.

Sangeren - der bar det borgerlige navn Prince Roger Nelson - blev en global superstjerne i 1980'erne med albums som '1999', 'Purple Rain' og 'Sign O' the Times'. Han døde den 21. april 2016 i en alder af 57 år.

Efterforskningen af hans død er endnu ikke afsluttet.

Blå bog: Prince

  • Navn: Prince, født som Prince Rogers Nelson

  • Alder: Død i en alder af 57 år, født 7. juni 1958

  • Fødested: Minneapolis, USA

  • Karriere: Pop-, rock- og soulmusiker samt skuespiller.

  • Debuterede med albummet "For You" i 1978.

  • Har udgivet omkring 40 studiealbum, blandt andre "Purple Rain" (1984), "Lovesexy" (1988) og "Diamonds and Pearls" (1991). De to sidste "Hit n Run Phase One" og "Hit n Run Phase Two" udkom i 2015.

  • I perioden 1993 til 2000 byttede han sit kunstnernavn ud med et symbol, og han blev omtalt som The Artist Formerly Known As Prince eller The Artist.

  • Med over 100 millioner solgte albums er han en af dem, der har solgt flest plader i musikhistorien.

  • Er kendt for på en række af sine plader at spille på mange af instrumenterne selv. Kilde: Ritzau