Rolling Stones optræder i Cuba for første gang

I årtier har USA haft en handelsembargo mod Cuba. Til marts foretager Præsident Obama det første officielle besøg i landet, som nu også får et andet prominent besøg.

For første gang nogensinde i deres 54 år lange karriere optræder det engelske band The Rolling Stones med forsanger Mick Jagger i spidsen i Cuba. (Foto: RODRIGO GARRIDO © Scanpix)

Det kan godt være, de har 54 år på bagen, men der er som bekendt en første gang for alt.

Således bliver det også første gang, det engelske band The Rolling Stones sætter fod i Cuba, når de senere på måneden spiller deres første koncert i landet nogensinde. Det skriver NBC News.

- Vi har spillet mange særlige steder gennem vores lange karriere, men denne koncert i Havana (Cubas hovedstad, red.) bliver en banebrydende oplevelse for os, og vi håber, at det bliver samme oplevelse for alle vores fans i Cuba, lyder det ifølge NBC News fra bandet.

Årtier med amerikansk embargo mod Cuba

I årtier har USA haft en såkaldt embargo - altså restriktioner - mod Cuba, hvilket blandt andet har betydet, at USA har forbudt al eksport af varer fra USA med undtagelse af visse fødevarer og medicin, ligesom det har været ulovligt for borgere med amerikansk statsborgerskab at besøge landet som turister.

Siden har flere amerikanske præsidenter strammet embargoen, der er en af de længste i USA's historie.

I april sidste år gav Cubas præsident Raul Castro og USA's præsident Barack Obama dog hånd på, at de to lande kunne begynde at arbejde mod et bedre diplomatisk forhold.

Koncert samtidigt med første officielle besøg

Det var det første møde mellem de to landes præsidenter siden 1960, hvor den daværende amerikanske præsident Dwight D. Eisenhower indførte den officielle handelsembargo mod landet, knap to år efter den cubanske revolution under ledelse af Fidel Castro.

The Rolling Stones planlægger at afholde deres koncert, som i øvrigt bliver gratis, den 25. marts, præcis fire dage efter den amerikanske præsident Barack Obama foretager et officielt besøg i Cuba sammen med USA's førstedame Michelle Obama.

Besøget bliver historisk, fordi det er det første officielle besøg en siddende amerikansk præsident foretager i Cuba i 90 år.

Læs også

  1. Rekordmange cubanere flytter til USA

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve