Roskilde-booker om årets program: Vi ville gerne have haft Beyoncé

Flere stærke kvinder er på årets Roskilde-plakat. Men hvis man spørger bookerne Stefan Gejsing og Thomas Jepsen, mangler en vis Queen B.

Beyoncé, der også kaldes Queen B, har fået stor ros for albummet 'Limonade'. Men hun kommer desværre ikke på Roskilde i år. (Foto: Cathal Mcnaughton © Scanpix)

Programmet for årets Roskilde Festival er i dag blevet 77 nye navne større.

Blandt de nye navne er The xx, som de fleste nok kender fra en tidligere tv-reklame fra Danske Bank, og Jesus & Mary Chain.

Men selvom de to bookere, Stefan Gejsing og Thomas Jepsen, er glade for de to bands og de 75 andre nye navne, så ville de gerne have haft én særlig kvinde med i programmet.

- Vi ville gerne have Beyoncé. Altså det vil vi bare. Det gik vi og håbede på lykkedes. Men hun er gravid, så det er jo sådan lidt svært, siger Stefan Gejsing til P6 Beat og tilføjer, at hun vist egentlig også er sat til de uger, hvor festivalen finder sted.

Flere stærke kvinder

I stedet har festivalen fået fingrene i Beyoncés lillesøster, Solange, som spiller torsdag. Og hun er blot en del af de stærke kvinder, som begge bookere ser som en tendens i års program.

En tendens, der kommer meget belejligt, efter at flere festivaler sidste år fik voldsom kritik for at have hyret alt for mange mandlige musikere.

- Der er en tendens til, at der kommer flere stærke kvinder med politiske budskaber, de gerne vil have frem – blandt andre Princess Nokia, Solange, Angel Olsen, Jenny Hval. Flere får et behov for at bruge deres musik til at komme ud med holdninger – måske også på grund af den politiske situation i f.eks. USA, siger Stefan Gejsing.

Kvoter? Nej, tak

Sidste år blev kvoter nævnt som et redskab til at få flere optrædende kvinder på festivalerne. Men det, synes de to bookere, ikke er nogen god ide.

- Det vil være rigtig svært med en ligelig kønsfordeling i f.eks. metal- eller hiphopgenren, fordi de to genre er så mandsdominerede. Det er vigtigere, at vi finder nogle kvinder, der har noget på hjerte, og de kan blive brugt som rollemodeller, siger Stefan Gejsing.

Du kan høre hele interviewet med de to roskildebookere her.

Roskilde Festival foregår fra 24. juni til 1. juli.

Facebook
Twitter