Roskilde er klar med plakat og 85 nye navne

Kendrick Lamar, Nicki Minaj og Ryan Adams er blandt de nye navne på årets festival.

166 optrædende er klar til at optræde på Roskilde Festival til sommer. Festivalen har netop annonceret 85 af dem og årets festivalplakat.

Rekordrapperen Kendrick Lamar, den kvindelige hiphopper og sangerinde Nicki Minaj og den evigtsmertende amerikanske singer-songwriter Ryan Adams er blandt Roskilde Festivals tilføjelser torsdag morgen.

Udover de tre nye optrædende kunstnere har festivalen offentliggjort årets festivalplakat og 82 andre navne.

Blandt de nye navne er Die Antwoord, Einstürzende Neubaten, Father John Misty og Africa Express, der kommer til årets festival med 100 musikere på scenen. Også Marie Key, Rangleklods og Lars H.U.G. er blevet tilføjet årets festival.

I alt optræder 166 kunstnere fra over 30 lande til årets festival, der finder sted 27. juni til 4. juli.

Kendrick Lamar slog Spotify-rekord

Den amerikanske rapper Kendrick Lamar er et af de nye navne, som er landet øverst på festival-plakaten.

Den 27-årige californiske rapper udgav i midten af marts albummet ’To Pimp a Butterfly’, der modtog fem- og seksstjernede anmeldelser – og derudover slog rapperen Spotifys rekord som den kunstner, der har fået flest streams på et enkelt døgn med næsten 10 millioner streams på 24 timer.

Koncerten på Roskildes Dyrskueplads bliver dog ikke Kendrick Lamars første Roskilde-optræden - i 2013 gav han koncert på festivalens Arenascene.

Damon Albarn på scenen med African Express

En anden koncert, der højst sandsynligt vil være trængsel til, er African Express.

Damon Albarn er en af ophavsmændene til det musikalske projekt, og Blur- og Gorillaz-frontmanden vil også være på scenen, når omtrent 100 musikere samles på en af Roskildes scener.

African Express er et samarbejde mellem Damon Albarn, en lang række musikere fra Mali samt et mylder af andre fremtrædende musikere, som nogle gange optræder med African Express.

Tidligere har blandt andet Franz Ferdinand, Björk, medlemmer af Yeah Yeah Yeahs, Brian Eno og Johnny Marr været på scenen sammen med African Express.​

Flere artister kommer på programmet

Selvom Roskilde Festivals plakat nu er offentliggjort, forventer festivalen alligevel at kunne offentliggøre en ekstra håndfuld artister, inden festivalen starter.

Du kan se en liste over de optrædende, der nu er booket, her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk