Roskilde Festival afslører de tre første navne

En danske popkomet, amerikanske rockere og en indiepoptrio er de første navne på plakaten for næste års festival.

Danske Karen Marie Ørsted spillede i løbet af opvarmningsdagene til den seneste Roskilde Festival. I dag blev hun første navn på næste års plakat. Billedet her er fra dette års P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

At 2013 har været sangerinden Møs år, står ikke rigtig til diskussion, og nu runder hun det så af med at blive det første navn på den kommende Roskilde Festivals plakat.

Den danske popsangerinde, som går under det borgerlige navn Karen Marie Ørsted, kom så godt som ud af ingenting, da hun i foråret blev P3's uundgåelige med sangen 'Pilgrim', og i sommer satte hun publikumsrekord med sin koncert på Pavilion Junior-scenen i løbet af Roskilde Festivals opvarmningsdage.

Siden har hun modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris og udgivet EP'en 'Bikini Daze', hvor hun bl.a. arbejder sammen med den storhittende producer Diplo.

Indiepop og -rock

Foruden Mø kommer de amerikanske indierockere fra gruppen Deerhunter på Roskilde til sommer. Bandet høstede tidligere i år fine anmeldelser i de danske medier for deres sjette album 'Monomania'.

Også de tre californiske søstre fra Haim vender tilbage til Danmark. I august i år tog de for første gang deres indiepop med hertil, da de spillede på Vega i København, og omtrent en måned senere udsendte de debutalbummet 'Days are gone'.

Du kan læse mere og lytte til , Haim, og Deerhunter hos DR Musik

FacebookTwitter