Roskilde klar med 26 nye navne: Gamle rockkendinge vender tilbage til festivalen

Både Nine Inch Nails og My Bloody Valentine besøger igen Roskilde Festival.

Trent Reznor er med i Nine Inch Nails, som spiller på årets Roskilde Festival. Billedet er fra sidste sommer, da bandet optrådte i Los Angeles. (Foto: Scott Dudelson © Getty Images)

26 nye navne er i dag smidt på Roskilde Festivals plakat, og der er godt nyt for dem, der er til det lidt mere hårde pigtråd.

Nine Inch Nails og My Bloody Valentine er blandt de nye, som festivalen netop har offentliggjort.

Nine Inch Nails besøgte Roskilde Festivals Orange Scene i 2009, og koncerten blev af BT kaldt for 'suverænt sortsyn'. Det amerikanske rockband er blevet nomineret til 13 grammypriser og er blandt andet kendt for numre som ’Closer’, ’Hurt’, ’Wish’ og ’Head Like a Hole’.

Bandet forventes at udgive den sidste del af en ep-trilogi i år.

Mere rock kommer der, når My Bloody Valentine også vender tilbage til Roskilde. De er på trapperne med et nyt album, men vil også spille deres gamle numre fra albummet ’Loveless’ fra 1991, som af flere er blevet betegnet som et år 90’ernes bedste albums.

Desuden er rockbandet Dead Cross også tilføjet programmet.

Halvdel af svensk elektro-duo kommer til Roskilde

Det er dog ikke kun rocknavne, der i dag er kommet på programmet. Fra Sverige kommer Fever Ray, der består af Karin Dreijer, som nogle måske vil kende som den ene halvdel af bandet The Knife.

Hun har netop udgivet sit nye album ’Plunge’ og er kendt for sin eksperimenterende, elektroniske popmusik og overvældende sceneshows.

Desuden kommer duoen Black Star, bestående af hiphop-ikonerne Talib Kweli og Yasiin Bey - bedst kendt under navnet Mos Def - til Roskilde. Det er første gang, de sammen optræder på festivalen.

Blandt de 26 navne er også flere danske – blandt andet Peter Sommer, som udgiver nyt til marts og som sammen med sit band Tiggerne spiller på Orange Scene. Festivalen får også besøg af Turbolens, der består af det tidligere Mew-medlem Bo Madsen og flere børn mellem 12 og 15 år.

86 navne er nu offentliggjort til den kommende festival, som i alt vil indeholde 175 kunstnere.

FacebookTwitter