Sådan fik Master Fatman lokket verdensstjerne til Danmark

Når Marcos Valle overhovedet kommer til at optræde i Danmark skyldes muligvis et møde for tyve i år siden på Østerbro i København.

Marcos Valle under lydprøven torsdag i DR Koncerthuset. (Foto: Jens Rasmussen)

Når der spilles op til årets P8 Jazz Alive i aften i DR Koncerthuset er der en af de mange stjerner, der lyser særligt op.

Den brasilianske verdensstjerne Marcos Valle, kommer nemlig forbi og forkæler øregangene med blød og funky bossanova fra landet med de lækre rytmer.

Den 73-årige kunstner gled ud i glemslen i 80’erne, men blev genopdaget af klubscenen og nyder nu stor anerkendelse. At han beærer Koncerthuset med sit besøg beror på lidt af en tilfældighed.

Det skyldes nemlig en særlig person – og måske også lidt held.

Begejstrede husets DJ

For tyve år siden stod Morten Lindberg, der også er kendt som Master Fatman, og vendte plader på det nu hedengangne københavnske spillested Park Bio.

En aften kom Marco Valles forbi og gav en koncert og her vakte hans ungdommelige bossanova begejstring hos den lokale hus-dj,

- Han repræsenterer den såkaldte tredje bølge af bossanova – en stil, som er mere ungdommelig og mere funky, forklarer Morten Lindberg, der i aften står på scenen som en af to konferencieres ved P8 Jazz Alive.

Prøv for eksempel at lytte til nummeret 'Mentira' fra 1973 med gruppen Azimuth.

0:00

Huskede begejstret dj

Da programmet til årets P8 Jazz Alive skulle sammensættes, foreslog Niels Christian Cederberg fra P8 Jazz at man skulle forsøge at lokke verdensstjernen til Danmark. Og det lykkedes heldigvis. Blandt andet fordi Marco Valles netop havde hørt godt om DR Big Bandet.

For i Rio var han tilfældig stødt ind i en anden brasiliansk musiker, Ivan Lins, som kender DR Big Band og havde anbefalet det.

Men ikke nok med det. Verdensstjernen kunne også huske den begejstrede dj fra den koncert i Park Bio for tyve år siden, fortæller Morten Lindberg, der hver lørdag er vært på 'Jazzmosfæren' på P8 Jazz.

- Vi kontaktede ham bare og spurgte, om han havde lyst til optræde med DR Big Bandet samt være med til afterpartyet ved P8 Jazz Alive – og så sagde han ja, fortæller Master Fatman AKA Morten Lindberg.

Marcos Valle står på scenen i DR Koncerthuset som en af stjernerne ved årets P8 Jazz Alive fredag 31. marts klokken 20. Koncerten sendes direkte på P8 Jazz og kan ses en time forskudt på DR K.kl. 21.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter