Sådan oplevede Søren Huss Nik & Jay-effekten

Reaktionerne udeblev ikke, da Søren Huss sagde ja til at medvirke på Nik & Jays ’Ocean Of You’, fortæller sangeren i anledning af P7’s Nik & Jay-maraton

Efter Søren Huss har medvirket på et af Nik & Jay's numre, bliver han igen genkendt af de helt unge. (© DR)

Berømmelse kan mærkes på mange måder. Selvom Søren Huss længe har været et kendt navn og ansigt, så kom en episode for nylig i Nyborg Svømmehal alligevel bag på ham, da han var i gang med at få dykkercertifikat.

Teenager mumler i krogene

- Lige pludselig stod der en hel femte klasse og sagde 'Er du ikke Søren Huss?' Det er altså mere end ti år siden, at den aldersgruppe reagerede på, hvem jeg er. Når man beskæftiger sig med Nik & Jay får man mere opmærksomhed end ellers, fortæller sangeren til P7 med et lille grin.

Søren Huss fra Saybia slog igennem med albummet 'The Second You Sleep' i 2002. Dengang markerede Saybia sig som et solidt og velspillende softrock-band med sans for sangskrivning og et øre for melodi. En kombination, der fik både publikum og anmeldere til at bøje sig i støvet.

Men med det in mente gav det så også genlyd, da Søren Huss sagde ja til at medvirke på nummeret 'Ocean of You' fra albummet United, der udkommer mandag. Ikke alle reaktioner var lige positive - f.eks. fra kollegerne.

Fra tungt til let

- Der er nogen, der har tænkt, at det ligger langt væk fra det jeg laver. Jeg kom lige fra en plade, der handlede om sorg. Det var også en af grundene, jeg havde brug for, at det var let og romantisk og luftigt, fortæller Søren Huss.

- Der findes ikke nogen med større selvtillid i Danmark med Nik & Jay. Men de er også rolige og har alt tid i verden. De er pissedygtige, og de har kant. Der er nogen, der har svært ved at kapere, at popmusik også kan være kunst. Det felt kan alle ikke agere i. Men hvis musikken rammer mig, så er jeg med.

Hør Søren Huss og en perlerække af gæster hylde Nik & Jay - med besøg af hovedpersonerne selv, når P7 Mix Maraton med Nik & Jay sender på søndag kl. 10-17.

Facebook
Twitter