SELVPORTRÆT Alex Vargas: Jeg brændte mine skolebøger fordi jeg ville være musiker

Alex Vargas har gjort det, mange sikkert har drømt om i deres teenageår: Brænde skolebøgerne, droppe ud af gymnasiet og satse på musikken. Mød ham i denne ugens selvportræt.

Trak musikken også i dig, da du var teenager, og havde du også ind imellem lyst til at sige ”rend mig” til gymnasiet og lektierne.

Så har du haft det ligesom Alex Vargas.

Forskellen er dog nok bare, at han gjorde alvor af at følge drømmen om at blive musiker.

I dag er sangeren og sangskriveren så stort et navn, at Roskilde Festival måtte lukke for adgangen til hans debutkoncert på festivalen, da han spillede på Gloria-scenen onsdag aften.

Så man må sige, at den usikre lyst til at følge musikken gav pote.

- Jeg havde virkelig fået gejlet mig selv op til det her, for det er jo Roskilde. Som dansk musiker – som oven i købet aldrig har været på festivalen før – var det stort, fortæller Vargas til dr.dk efter koncerten.

Først Glastonbury, så Roskilde

Det er dog ikke første gang, at han spiller på en lige så stor festival.

Alex Vargas droppede ud af gymnasiet, tog til London som 17-årig, lavede musik og nåede sågar at optræde på Englands mest kendte festival, Glastonbury.

- Jeg spillede to gange med mit gamle band Vagabond på én dag på Glastonbury.

Alligevel er der mere glæde til stede nu, hvor det kun er ham og makkeren Tommy Sheen, der leverer Vargas’ egne sange.

- Lige så vel som det var en helt sublim oplevelse på Glastonbury, så er jeg meget mere involveret i min egen musik nu, og rent kreativt er jeg dybt begravet og investeret i det på en helt anden måde end dengang. Det her betyder så meget mere end Glastonbury.

Det er nu, tungen skal holdes lige i munden

Mange radiolyttere opdagede sidste år Alex Vargas takket være sange som ’Solid Ground’ og senere hittet ’Shackled Up’.

Og efter succesen i Roskilde denne uge, så kunne man jo nemt komme til at læne sig tilfreds tilbage i stolen. Men ikke Alex Vargas. For det hårde arbejde fortsætter, som han siger.

- Jeg er meget opmærksom på, at det virkelig handler om at holden tungen lige i munden i øjeblikket. For det stadie, jeg er på lige nu, er der mange, der når til og så taber bolden, siger han og fortsætter:

- Så jeg er meget opsat på at arbejde røven ud af bukserne, for at det skal blive ved med at gå i den retning, som det indtil videre er gået.

Når det er sagt, er han dog enormt taknemmelig for for den opbakning, han har fået indtil videre:

- Det er super cheesy, men jeg kan ikke være andet end taknemmelig for, at jeg får lov til at stå på større og større scener, og lave det jeg allerhelst vil. Det er jo bare fantastisk, at der kommer flere og flere mennesker til.

Kan han lokkes hjem til moderlandet?

Så flytter han mon nogensinde tilbage til moderlandet Danmark, nu hvor han har fået sig en solid fanbase herhjemme?

- Det tror jeg godt, jeg kunne finde på, men jeg ved ikke hvornår, siger musikeren og forklarer:

- Jeg har været bosat i London i mange år nu, men jeg har en dansk kæreste og min familie er her. Jeg savner ikke at bo her, for jeg får mit fix i og med, at jeg så tit er hjemme, og det er jeg enormt glad for. Men jeg føler, jeg har fået en ny connection med mit moderland igen.

Se Alex Vargas fortælle om sit liv i videoen øverst her på siden.

Facebook
Twitter