Simon Kvamm i strid med kendt islamkritiker

Lars Hedegaard er fortørnet over Simon Kvamms tekster, mens Nephew-sangeren kalder kritikken for grotesk.

Simon Kvamm og Lars Hedegaard udkæmper en strid på ord i Berlingske.

Er det okay at kalde Lars Hedegaard for "syg" i sine sange, og kan man synge, at "Bonderøven sku' ha' noget bly?".

En af Danmarks bedst kendte sangere Simon Kvamm og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, er stærkt uenige, og nu har de valgt at tage debatten op Berlingskes spalter.

Lars Hedegaard lagde onsdag ud med sin kritik af teksten i sangen 'Superliga'. Til årets Jelling Festival havde Simon Kvamm nemlig ændret den originale tekst, så han til festivalen blandt andet sang, at 'Lars Hedegaard er syg', 'Bonderøven sku' ha' noget bly' og 'Anne Linnet er not'.

Lars Hedegaard er ikke tilfreds med Simon Kvamms tekster. (© DR)

Nedslået

Lars Hedegaard er forundret over angrebene, og han blev "nedslået" af sætningen mod sig selv - ikke mindst fordi han inden for de sidste måneder er blevet opereret for flere tumorer.

- Jeg synes selv, at jeg er kommet nogenlunde igennem det, men skal ikke fratage Simon Kvamm håbet om, at canceren eller postbuddet får mig inden længe, skriver Lars Hedegaard i sit indlæg.

Ikke helt rask i hovedet

Med postbuddet henviser Lars Hedegaard til den person, som i begyndelsen af året dukkede op foran hans hus iklædt en postjakke og med en skarpladt pistol. En pistol, han også affyrede.

Men kritikken er forfejlet, mener Simon Kvamm. 'Syg' refererer ikke til Lars Hedegaards helbred, men til hans mentale tilstand.

- Når en person beskylder en hel verdensreligions fædre for at voldtage deres døtre, er det min klare vurdering (og min far er trods alt læge), at personen ikke er helt rask i hovedet, skriver Simon Kvamm.

Ytringsfrihed?

Lars Hedegaard angriber også den danske stand af sangere, som drager rundt og agerer "politiske filosoffer og moralske forgangsmænd" og henviser til fortidens uskyldige sange af Grethe Sønck og Gustav Winckler.

Den del af kritikken finder Simon Kvamm "nærmest grotesk", og han undrer sig generelt over, at netop Lars Hedegaard slår ud efter teksterne, når han er formand for Trykkefrihedsselskabet. En forening, der ifølge egen formålsparagraf "kæmper for retten til at ytre sig".

- Skulle Lars Hedegaard ikke netop være fortaler for, at man må sige eller synge, hvad man vil!?, skriver Simon Kvamm.

Det har hverken været muligt at få fat i Lars Hedegaard eller Simon Kvamm. Lars Hedegaard udtaler dog til Berlingske i dag, at han ikke har yderligere kommentarer til sit indlæg.

Facebook
Twitter