Simon Kvamm: Slukker for mig selv i radioen

Den første gang, man bliver spillet i radioen, er for de fleste musikere helt speciel. Men man kan godt få nok.

Simon Kvamm husker første gang, han hørte sig selv i radioen, som en fed oplevelse. I dag er han mere skeptisk, når han møder sin egen musik.

"Fuck", "åh nej" og "sygt optur".

Det kan være med blandede følelser, at musikere hører deres egne værker i radioen, men de fleste er enige om, at det er en ganske særlig oplevelse.

Her fortæller seks danske sangere om første gang, de hørte deres egne stemmer strømme ud af radioen.

Simon Kvamm, forsanger i Nephew:

Det, der har sat sig fast for mig, var, da vi blev Ugens Uundgåelige på P3 med "Movieklip". Det var virkelig en underlig oplevelse. Jeg kan huske, at jeg hørte de første sekunder af sangen og tænkte "fuck, det er sgu da meget fedt, det der" uden at genkende, at det var min egen sang. Det var helt klart stolthed, der prægede det. Nu skifter jeg oftest kanal, når jeg hører mig selv i radioen. Jeg gider sgu ikke høre mig selv.

Raske Penge, dancehall-rapper:

Det første nummer, der blev spillet, var "Bor Her" i Smag på P3. Det var sygt optur, helt vildt. Det var både sådan "åh nej!" og "åh ja!". Jeg fik en følelse af taknemmelighed, og jeg blev virkelig glad og stolt. Når man bliver spillet i radioen hører man pludselig sin musik helt anderledes. Det er lidt, ligesom om man hører den med alles ører.

Kidd, rapper:

Den første gang, jeg hørte mig selv, var faktisk i 7/11. Det var sangen "Ikk Lavet Penge". Det var så stort. Det er jo drømmen. Jeg ville aldrig sætte min egen musik på derhjemme, men jeg elsker at høre den i radioen.

Xander, sanger:

Jeg var på et hotel i Aarhus efter at have varmet op for Rasmus Seebach. Mit album var ikke ude endnu, det var kun min single "Det Burde Ikke Være Sådan Her". Vi holdt en efterfest på hotelværelset, og pludselig kom den i radioen. Jeg fik totalt optur på. Vi var oppe at køre i forvejen, og det blev kun værre.

Sys Bjerre, sangerinde:

Min musik blev først kendt i Jylland, og en dag, da min veninde var hjemme i Randers hos sine forældre, blev min sang "Malene" spillet i radioen derovre. Hun ringede til mig, og jeg sad i Kongens Have med mine veninder. Jeg satte telefonen på medhør, så alle kunne høre det. Det var helt vidunderligt. Jeg har det stadig sådan hver eneste gang, jeg hører et af mine numre. Jeg bliver glad, flov og føler mig vildt heldig.

Mads Langer, sanger:

Jeg sad i en tourbus fra Aarhus til København, da mit nummer "Breaking News" blev spillet som Ugens Uundgåelige. Det var en helt vild lykkefølelse, en følelse af, at det ikke kunne blive større. Jeg ringede hjem til min mor med det samme.

/ritzau/

Facebook
Twitter