Skal du til Northside? Så tag lige et ekstra sæt tørre underbukser med

Vejrguderne er ikke gavmilde over for weekendens festivaldeltagere til Northside Festival. Festivalens talsmand lover dog, at man ikke kommer til at vade rundt i én stor mudderpøl.

Tina Dickow er blandt de kunstnere, der spiller fredag på Northside festival. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Fredagens vejrprognose er ikke opmuntrende 'læsning' for deltagerne på årets Northside festival, der starter i morgen og slutter søndag.

Og det skyldes især fredagens vejrmelding.

- Det bliver regnvejr. Det ser ud som om, vi ender på mellem 15 og 20 millimeter regn i løbet af fredag. Det mest sandsynlige er nok omkring 15 millimeter, fortæller Henning Gisselø, vagthavende ved DMI.

Derfor er det en god idé at huske gummistøvlerne - og måske også et ekstra sæt tørre underbukser, for 15-20 millimeter er ikke smådråber.

- Det er ikke noget, man bare lige ryster af sig. Det bliver en rigtig våd dag, siger Henning Gisselø.

Northside: Der bliver ikke noget mudderbad

Hos festivalen hæfter man sig dog ved den positive del af weekendens vejrprognose, hvor vejret ser ud til at holde tørt lørdag, og - så godt som tørt - søndag.

Og heller ikke fredagens regnfulde vejr bliver noget problem, mener John Fogde, der er talsmand for den midtjyske festival.

- Pladsen i sig selv plejer ikke at blive et problem, heller ikke når det har stået værst til. Den hælder nedad, og det er en kæmpe fordel i forhold til publikum, for så løber vandet væk fra pladsen, siger han.

- Folk bliver selvfølgelig våde, men det er ikke sådan, at man kommer til at rende rundt i én stor mudderpøl.

Musikerne sørger for festen

Festivalen har derfor heller ikke taget særlige foranstaltninger på grund af regnvejret.

- Der er ikke så frygteligt meget man kan gøre. Vi har lagt en masse plader, en masse flis og har maskiner, der kan suge vand af græsset, fortæller John Fogde.

- Og så plejer musikerne at være gode til at vide, hvilke knapper, de skal trykke på, så publikum stadig får en fest, fortæller han.

Festivalprogrammet tæller udenlandske navne som Frank Ocean, Radiohead og Prodigy og danske navne som Tina Dickow og Suspekt.

Du kan følge med i DR's dækning af Northside festival fra i morgen på dr.dk/kultur og dr.dk/festival