Skyd sommeren tidligt i gang: Dansk popprinsesse giver dig 7 svedige solsange

Anya er klar med hjælp til din spilleliste, så du kan komme i det rette sommerhumør, nu hvor solen ikke er til at komme udenom længere.

Sommeren er kommet!

Og hvis du, lige som den danske sangerinde Anya, heller ikke kan få nok af den sommer, der pludseligt er skyllet ind over det danske land, så læs med her, når Anya giver dig syv bud på sommernumre, der går godt til kølig rosé på gadehjørnet eller lange ture på stranden.

Anya har med sin bløde og luftige vokal placeret sig som en ægte popprinsesse på den danske musikscene.

Hun har optrådt med sin melodiske R'n'B-pop på blandt andet Roskilde Festival, Spot Festival og endda åbnet Bøgescenen på Smukfest og dermed cementeret sin position som en sej sommersirene.

Derfor starter vi også listen med Anyas nyeste single, der hedder 'Avalanche', som du kan se i videoen øverst. Det er en livlig kraftoptræden fra Anyas besøg i P3-programmet Moyo Live, som du i øvrigt kan høre lige HER.

(Foto: Michael Ochs © Getty Images)

Wham!: Club Tropicana

- Denne her sang er jo altid sommer-agtig. Jeg anbefaler, at man skal se videoen og tage nogle helt korte shorts på, uanset om man er mand eller kvinde. Og så holde et stort poolparty med nogle venner... eller crashe nogle andres poolparty, siger Anya.

(Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

Marcos Valle: Estrelar

- Klokken er fem, og man mødes med nogle venner og drikker en aperol spritz og drømmer sig væk til at være på en colombiansk strand. Men får det salsa-agtigt i kroppen af denne her sang - som om man godt lige kunne bevæge hofterne den aften. Man skal sidde og drikke en kulørt drink i solen til det her nummer, lyder det fra Anya.

(Foto: Lucas Jackson © Ritzau Scanpix)

R. Kelly featuring Snoop Dog: Happy Summertime

- Jeg vil gerne DJ'e til en fest og sætte det her på og løfte armene og se alle mine venner få det helt vildt. Eller kan man bruge det, når man ligger ved stranden eller et havnebad med sådan en lille højtaler og en lidt lunken Tuborg, fortæller Anya.

(Foto: Randy Holmes © Getty Images)

Jorja Smith featuring Preditah: On My Mind

- Hvis man hører den, når man cykler i sommervejret, cykler man lige pludselig virkelig stærkt og får det for lækkert. Det er en sang, der får mig totalt i sommerhumør. Produktionen i den får mig til at tænke på sommervibes og dansefest, og jeg ville også sætte den på, hvis jeg skulle holde sommerfest, siger Anya.

(Foto: Rich Jury © Getty Images)

Goldlink: Herside Story

- Det her nummer er sommercute og håbefuldt. Produktionen er sindssygt god, det er meget spændende hiphop. Hiphop er tit ret hårdt, og man skal også være hård som rapper, men det her er et meget let på tå-nummer. Og man går også lidt lettere, når man slentrer ned ad gaden, mens man lytter til det, lyder det fra Anya.

Anya - Location

Vi lukker listen med en anden af Anyas optrædener fra Moyo Live, hvor hun gav et inderligt bud på et cover af amerikanske Khalids 'Location'.

Så skulle også du være klar til at tage ud og indtage den tidlige sommer med hovedtelefonerne godt skruet på.

(Foto: Polina Vinogradova © Sony Music DK)

HVEM ER ANYA?

  • Anya går under det borgerlige navn Anja Pil Christoffersen. Hun er 28 år og datter af en dansk far og en amerikansk mor og er vokset op på en gård i Fodby lidt uden for Næstved. Men de landlige omgivelser i Danmark kunne ikke stoppe amerikaniseringen af sangerinden, hvis musik er influeret af amerikansk musikkultur. - Jeg startede ud med at lave relativt alternativ R’n’B, og nu har jeg flyttet mig mere over i pop med R'n'B-referencer. Men jeg er og vil altid være sindssygt inspireret af hiphop, soul og jazz. Så jeg tror, man kan høre mange amerikanske indflydelser i min musik, siger hun. Anya har altid sunget og skrevet på engelsk, fordi det kom naturligt til hende. Men i den senere tid, er der vakt en interesse for det danske sprog i hende. - Når man skriver på dansk, bliver det straks mere inderligt og vedkommende. Man kan ikke gemme sig bag noget, og det føles nøgent og kan hurtigt blive klamt at høre på, fordi der er ord, man ikke gider høre på, siger hun og fortsætter - Det bliver også hurtigt banalt og klichefyldt, så man skal knække koden på en eller anden måde. Det skal være stærkt, poetisk, eftertænksomt og malende samtidig med, at det er ærligt, siger hun. Årsagen til glæden og fascinationen ved det danske sprog kan muligvis også findes i den bølge af skandinaviske popkvinder, som Anya ser dominere hitlisterne i disse år. - Jeg elsker Mø, Astrid S og Sigrid, som jeg synes, er fede og bliver inspireret af. De har en skandinavisk lyd, og der er noget nordisk i stemmerne, hvor de distancerer sig fra amerikansk pop-kultur. Og det hænger godt sammen med den kvindestyrke, jeg synes dominerer 2018, siger Anya, der selv forsøger at kombinere det skandinaviske og amerikanske udtryk i en skøn forening. - Jeg tror, den svenske sangskrivningstradition med melodiske hooklines og så videre gennemsyrer skandinavisk musik, hvor pop og R’n’B i USA er anderledes og måske mere kommer fra Soul. Men min plan er at gøre det hele, og min musik er også lidt af begge dele, når man lytter efter, siger Anya.

Facebook
Twitter