Skylder millioner i skat: Lauryn Hill skal i fængsel

Den amerikanske sangerinde Lauryn Hill har erkendt, at hun undlod at betale skat af omkring 10 millioner kroner. Derfor skal hun nu tre måneder bag tremmer.

Lauryn Hill forlod mandag retten i Newark i New Jersey efter at være blevet idømt fængselsstraf samt en bøde på 340.000 kroner. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

37-årige Lauryn Hill er blevet kendt skyldig i at have undladt at betale skat i tidsrummet 2005 til 2007. Ud over fængselsstraffen skal hun tilbringe tre måneder i husarrest og betale godt 340.000 kroner i bøde.

Lauryn Hill erkendte sidste år, at hun tre gange ikke fik indleveret sine selvangivelser på indtjeninger på omkring 10 millioner kroner.

Hun har forklaret, at hun havde tænkt sig at betale skat af pengene før eller siden, men at hun ikke havde penge nok i perioden, fordi hun ikke var i stand til at optræde og lave ny musik, skriver kendishjemmesiden people.com.

Har betalt 2,8 millioner tilbage

Hill, der risikerede op mod tre års fængsel i skattesagen, betalte mandag aften over 2,8 millioner kroner i ubetalte skatter og gebyrer.

Sangerinden begyndte karrieren i hip hop-succesen The Fugees og udsendte i 1998 soloalbummet The Miseducation of Lauryn Hill, der blev rost til skyerne af anmeldere og indbragte fem grammy-statuetter.

Herefter trak hun sig i flere år tilbage for at passe sine seks børn. Fem af dem har hun med Rohan Marley, der er søn af reggae-legenden Bob Marley.

Tvunget til at udgive single før tid

Lauryn Hill har netop udgivet singlen Neurotic Society på iTunes, som er den første single i flere år, og på grund af den juridiske situation har hun været tvunget til at udgive singlen før tid, skrev hun på det sociale medie Tumblr lørdag.

- Her er et link til et nummer, som jeg var påkrævet at skulle udgive med det samme på grund af den forestående juridiske deadline, skrev Lauryn Hill på det sociale medie.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter