Smukfest melder udsolgt på bare halvanden time

Trods dyrere billetpriser er salget af partoutbilletter gået hurtigere end nogensinde.

Der bliver også trængsel i Bøgeskoven næste år. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Sidste år tog det bare fem timer, men i år har Smukfest overgået sig selv, når det gælder billetsalg.

I dag åbnede Smukfest billetsalget til næste års festival klokken 10, og efter bare halvanden time var alle partoutbilletter væk.

Denne gang er billetterne ellers 300 kroner dyrere end ved sidste festival, og så er der i øvrigt kun skrevet to navne på plakaten, nemlig Saveus og Nephew.

Smukfest koster dermed nu 2.695 kroner. Det er omkring 700 kroner mere end Danmarks største festival, Roskilde Festival.

Ifølge talsmand Poul Martin Bonde fordi festivalen har øget musikbudgettet til nu 50 millioner kroner for at tiltrække flere internationale navne.

Ventelisten er vejen frem

Hos Smukfest i Skanderborg er der stor glæde over dagens overvældende interesse fra festivalens publikum.

- Herfra en kæmpe tak til vores publikum for på den måde at vise deres interesse for Smukfest – og jeg kan love, at vi til gengæld vil gøre alt for at lave den bedste festival, vi overhovedet kan, når det bliver august, siger talsmand Poul Martin Bonde i en pressemeddelelse.

Han opfordrer derudover alle dem, der i dag klikkede forgæves ind på billetsiden, til at skrive sig på venteliste frem for at købe billet via 'tvivlsomme kanaler':

- Sidste år fik mange en billet via ventelisten. Så anbefalingen er helt klart, at man skriver sig på her – og at man kun handler billetter igennem vores system, der sikrer, at billetten er, som den skal være, og som giver en sikker overdragelse.

- Der er stor glæde her på festivalen over, at vi igen kan melde udsolgt af partoutbilletter samme dag, vi sætter dem i salg, udtaler Smukfest-talsmand Poul Martin Bonde. (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Smukfest har i år desuden begrænset antallet af billetter, så man nu kun kan købe seks billetter ad gangen mod tidligere ti.

I år var der omkring 27.000 betalende partoutgæster - og cirka 20.000 betalende enkeltdagsgæster fordelt på fem dage.

Næste års Smukfest holdes fra den 5. til den 12. august.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter