Snoop Dogg til Sverige: I får mig aldrig at se igen

Man skal ikke teste hiphop-hunden for stoffer ustraffet.

  • Fredag spillede Snoop Dogg i et propfyldt Tivoli. Lørdag spillede han i Uppsala, nord for Stockholm, men blev efterfølgende standset at svensk politi. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • De, der stod forrest til Snoop Doggs Tivolikoncert havde ventet i flere timer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Snoop Dogg i Tivoli i Christiania-trøje. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 3

Snoop Doog har fået nok af det svenske politi, og nu har han ikke i sinde at vende tilbage til landet.

Det skriver rapikonet i hvert fald på sin Instagram-profil, efter han lørdag aften blev stoppet af det svenske politi og taget med på stationen for at afgive en urinprøve for at blive testet for stoffer.

- Til alle mine svenske fans, I kan bebrejde politiet for, at I aldrig vil se mig igen i jeres smukke land, skriver han på sin Instagram-profil, hvor han også har lagt flere videoer op. Han var på vej tilbage mod Stockholm, efter han havde givet koncert i universitetsbyen Uppsala.

- De tog mig, og de tvang mig til at tisse i en kop, men de fandt ingenting. Ingenting. Fuck jer, siger han og føler sig desuden overbevist om, at det svenske politi er racister og ude efter ham, da det også har stoppet ham ved tidligere besøg i Sverige.

Nu er Snoop Dogg nået til Georgien, hvor han bemærker, at politiet arbejder med ham fremfor imod ham.

Politi: Det var en tilfældighed, Snoop er fin

Hans posts på sociale medier er nået verden rundt, og historien er taget op af underholdningssitet TMZ og The Guardian. Men hos Uppsala Politi afviser pressetalsmand Christer Nordström, at de gik specifikt efter 43-årige Calvin Cordozar Broadus, Jr, som er Snoop Doggs borgerlige navn. Det er en ren tilfældighed, at Snoop Dogg var passager i den bil, som politiet stoppede som led i en rutinekotrol på vej fra Uppsala til Stockholm, siger Christer Nordström til aftonbladet.se:

- Han viste tegn på at være påvirket, og så måtte han følge med til at politistationen for at aflevere en prøve, siger han og fortæller iøvrigt, at rap-hunden i øvrigt opførte sig korrekt og passende og blev frigivet umiddelbart efter.

Svensk politi vil ikke oplyse, hvad resultatet af Snopp Doggs prøve var, men bekræfter, at man har fundet narkotika på det hotel i Arlanda, hvor Snoop Doggs 20 mand store følge boede.

Flere blandt publikum ved Snoop Doggs fredagsrock-koncert i Tivoli kritiserede, at der var blevet lukket for mange ind. 32.700 mennesker var i haven, men Tivoli oplyser, at de havde fuld kontrol. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Et fyldt Tivoli

Rap-stjernens intermezzo med den svenske ordensmagt kommer efter, at Snoop Dogg fredag aften gav koncert i et propfyldt Tivoli med 32.700 besøgende. Flere blandt publikum har efterfølgende kritiseret, at så mange blev lukket ind, ligesom hashduft lagde sig visse steder over den gamle have. For dem, der kender Snoop Doog, kan det dog næppe komme som den store overraskelse, og fredag aften fik han da også Tivoli til at hæve armene i vejret og rappe med på, hvad der er både Snoop Doggs storhit og tilsyneladende yndlingsbeskæftigelse:

- Smoke Weed Everyday.

Nu arbejder den svenske koncertarrangør Live Nation, der er iøvrigt bakker sin kunstner op, på at dæmpe gemytterne.

- Det hele er kørt op, og vi håber, at vi snart får ham at se i Sverige igen, siger presseansvarlige Kristofer Åkesson til aftonbladet.se.

Facebook
Twitter