Søren blev gode venner med Rolling Stones-trommeslager: Han er en rigtig gentleman

For syv år siden spillede Søren Frost og Charlie Watts koncert sammen. I aften mødes de igen, når Rolling Stones spiller koncert i København.

Søren Frost (th.) sammen med sin kone og medlemmerne Charlie Watts (tv.) og Keith Richards fra The Rolling Stones fra 2014. (© Tim Ries)

En kæmpe buket blomster var i 2014 ugens samtaleemne på en af afdelingerne på Rigshospitalet i København.

På afdelingen lå Søren Frost, der normalt spiller trommer i DR Big Band. Men i 2014 havde han været udsat for et voldsomt cykeluheld og var derfor var indlagt.

Nyheden om cykeluheldet var åbenbart kommet hele vejen til London og var havnet hos selveste Charlie Watts, der spiller trommer i The Rolling Stones. Kort tid efter modtog Rigshospitalet til flere ansattes store begejstring en rummeter blomster til en af de indlagte fra den verdenskendte trommeslager.

På kortet stod: ’Dear Søren. For speedy recovery. Hope to see you in Roskilde. Love Charlie.’

Buketten var til Søren Frost. Han satte blomsterne i stuen og hang kortet op på væggen. For klar til The Rolling Stones’ koncert på Roskilde Festival i 2014, det skulle han blive.

Spillede koncert sammen i 2010

Venskabet mellem Søren Frost og Charlie Watts begyndte for godt syv år siden.

Det fortæller Søren Frost i fjerde afsnit af DR’s podcast ’The Rolling Stones – historien om verdens største rockband’.

Dengang fik danskeren lokket Charlie Watts til at spille en enkelt koncert med DR Big Band i 2010, som i øvrigt er udgivet i år som live-album.

- Vi øvede nogle dage sammen og spillede en enkelt koncert. Det var utrolig hyggeligt, og vi talte om en masse ting: Om hvorfor han aldrig rammer lilletrommen og highhatten på samme tid, som jo er hans varemærke, til bandets turné A Bigger Bang, hvor der blev bygget en gang fra deres hotel og over avenuerne ned til deres backstageområde på Copacabana, siger Søren Frost.

Du kan lytte til nummeret 'You Can't Always Get What You Want' med Charlie Watts og DR Big Band her.

Loading preview...

Da koncerten i København var overstået, rakte Charlie Watts ham en seddel med en adresse.

- Dette er ikke adressen til kontoret, husker Søren Frost, at Charlie Watts sagde, mens han tog imod kortet.

Siden har de to skrevet postkort sammen. Nogle gange skriver Charlie efter en måneds tid, og andre gange går der et halvt år. Men venskabet var der i så høj grad, at Charlie Watts sendte den gigantiske buket til Rigshospitalet i 2014.

Mødte hele bandet på Roskilde Festival

Om det var kortet på væggen, der hjalp Søren Frost med at blive klar til Roskilde Festival, er usikkert, men han kom i hvert fald af sted. Han blev sammen med sin kone hentet ved Hotel d’Angleterre i København i en minivan. De blev fragtet til backstageområdet i Roskilde og fandt Charlie Watts' vogn.

- Vi fik en krammer og noget at drikke. Vi var der i rigtig god tid – sådan ved halvsyvtiden, og de skulle jo først spille klokken 22. Vi sagde, vi ikke ville forstyrre, men vi blev inviteret på mad, og Charlie tog os rundt og introducerede os til de andre. De var utrolig søde, alle sammen, og Charlie Watts er en rigtig gentleman, siger Søren Frost.

Loading preview...

Det endte med, at de blev i backstage-området frem til 21.30, altså en halv time inden koncerten, og bandet havde på ingen måde travlt med at få dem ud på pladsen. Men koncerten i Roskilde var trods alt også den mindste på gruppens turné. Eller som Søren Frost husker Charlie Watts beskrev koncerten: ’It is like a club gig.’

- Og der var altså 65.000 mennesker, siger Søren Frost.

Fik 'kongelogen' på Orange Scene

Få minutter før koncerten gik i gang, var både han og hans kone egentlig på vej ud for at se koncerten med resten af publikum. Men i stedet sørgede Charlie Watts for at få bragt to stole op på den ene side af scenen, hvor de kunne følge med helt tæt på.

- Vi sad der på den højre side af scenen – fem meter fra, hvor Charlie sad. Det var fuldstændig magisk og livsbekræftende, og det er for sindssygt at sige, at man har siddet på samme scene som The Rolling Stones, siger Søren Frost.

Når The Rolling Stones spiller i aften i Parken, bliver det sandsynligvis ikke i noget, der ligner en kongeloge-placering.

- Vi har fået nogle meget fine vip-billetter, og vi skal også mødes med Charlie Watts – enten før eller efter koncerten, siger Søren Frost.

Du kan høre de fire første afsnit af DR-podcasten 'The Rolling Stones - historien om verdens største rockband' her.

FacebookTwitter