Soleima: Jeg har svært ved at skrive en popsang uden at det bliver personligt

Den danske sangerindes nye single 'Low life' er skrevet på ægte følelser - og som altid med brug af rigtige instrumenter.

(Foto: Nikolaj Osorio)

Når Soleima skriver en sang, er der altid noget af hende selv med. En person tæt på hende, en følelse, hun har.

- Jeg ville have svært ved at skrive uden det. Jeg kan ikke bare sætte mig til klaveret og sige: "Nå... så laver jeg en festsang", siger den 28-årige danske sangerinde.

Sådan er det i særlig grad med hendes nye single 'Low life', der er P3's Uundgåelige denne uge.

Midt i de catchy rytmer, den vibrerende bas og de loopede lyde insisterer Soleima på noget personligt: En sang til en, der har det hårdt i livet, men som stadig kæmper for at få det bedre.

Omfavn det du har i livet

- Sangen er skrevet som en hyldest til nogen meget tæt på mig. Så håber jeg, at andre kan se eller finde sig selv i den. Eller bare nogen, de kender, siger Soleima.

'Low Life' blev først skrevet til en "session", hvor Soleima skrev flere sange, der ikke nødvendigvis skulle synges af hende selv.

Se videoen til sangen 'Low Life':

Men da hun endte med at gøre sangen til sin egen, ændrede hun også på den, så den passede til hende selv.

Som det hedder i pressematerialet: Sangen handler om at "omfavne, det man har i livet og derved frigøre eller empower en selv"

Juhu, omkvædet er tilbage

'Low life' har også fået personlighed med i studiet, hvor den er indspillet med brug af både "rigtige" instrumenter som guitar og tromme - og så produceren Vascos "manipulationer" og lyde.

- Det betyder meget for mig, at vores musik har et lag af det organiske. Det er mega sjovt at indspille med rigtige instrumenter igen, siger Soleima.

Hun forklarer, at der har været en tendens i popmusik til udelukkende at indspille elektroniske instrumenter. Og til at bruge et "pop-drop" med rytme, bas og ophakkede stumper af vokal der i sangen, hvor man ellers ville forvente, der kom et omkvæd.

- Jeg kan virkelig mærke, at jeg trængte til, det blev lidt mere organisk. Ligesom jeg også er glad for, at omkvædet er tilbage, siger Soleima.

På vej til udlandet

Med den nye single i hånden skal Soleima i morgen spille på Eurosonic-festivalen i Holland.

Her kommer der mange internationale musikfolk, der spotter nye navne til sommerens festivaler.

Hør Soleima fortælle om sit udlandseventyr i serien om danske bands i udlandet:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk