Solveig fik et kys af en fremmed fyr i en butik - nu har hun fået skrevet en sang for at finde ham

Med hjælp fra poptalentet Jada og 'Sangskriver' på P3 forsøger hun at finde frem til manden, der forsvandt efter det romantiske møde.

Du er i en fremmed storby.

Du stopper op ved en blomsterbutik, falder i snak med en fremmed, han giver dig et kys og forsvinder så pludseligt.

Vil du se ham igen?

Det lyder som plottet til en romantisk komedie, men det er den situation, Solveig Bøggild Dohrmann fra Esbjerg sidste sommer befandt sig i – og nu er det blevet til en sang i seneste afsnit af 'Sangskriver' på P3.

Gav en blomst, et kys - og gik igen

Solveig havde lige afleveret sin ph.d. på universitetet og var i København for at slappe af og besøge familie. På vej hen til sin moster stoppede hun op ved en blomsterbutik for at købe en buket med til hende.

- Jeg stod ved trappen til en blomsterbutik på Tagensvej på Nørrebro og var faldet i svime over nogen georginer, og så så jeg ud af øjenkrogen et par sko, der kom ud af butikken og stoppede, fortæller Solveig.

- Så hørte jeg den her mand sige "nej, hvor har du et dejligt smil". Jamen, tak! Og så forsatte han: "Hvis du var min kæreste, så ville jeg bruge hele dagen på at få dig til at smile". Jamen, mere tak!, husker hun tilbage.

- Han sagde, at han håbede, at jeg boede i nærheden, så vi kunne løbe ind i hinanden igen. Men det gjorde jeg jo ikke, så jeg sagde til ham, at det kom vi nok ikke til. Så gav han mig at knus, og så gik han – og så stod jeg der med alle mine talenter!

- Jeg gik ind i butikken med min buket, og så kom han sgu ind igen, da jeg stod og skulle til at købe blomsterne, og gav mig en blomst. "Den har jeg købt til min altan, men den skal du have", sagde han, og så gav han mig et kys og gik. Og så var han bare væk.

Hoppede som en Duracell-kanin

Historien stopper ikke her, for to dage efter kom Solveig igen forbi blomsterbutikken – og fik øje på manden ved et busstoppested på den modsatte side af vejen.

- Jeg stod og hoppede som en Duracell-kanin, men han så ikke noget, for han kiggede efter bussen, som om den var forsinket, og der var for meget trafik til, at jeg kunne komme over. Og inden jeg nåede over på den anden side, var han hoppet i en taxa.

Jonas Gülstorff er vært på 'Sangskriver' på P3. (Foto: Petra Kleis © (c) DR)

I tiden efter prøvede hun at få kontakt til ham på flere måder. Blomsterhandleren lovede at holde udkig efter ham, hun indrykkede en annonce i lokalavisen på Nørrebro, som efterfølgende også interviewede hende, og hun fik et familiemedlem til at sætte et opslag op i butikken. Men uden resultat

Men en lørdag lyttede hun til P3-programmet 'Sangskriver', hvor vært Jonas Gülstorff sammen med en udvalgt musiker skriver en helt ny sang på kun to timer ud fra lytterhistorier. Solveig kontaktede programmet for at se, om det kunne lokke manden fra blomsterbutikken frem.

Møder kan ændre dit liv

'Sangskriver'-holdet kunne ikke ignorere den fantastiske historie, og lørdag kan man høre, hvordan Gülstorff og dagens gæst, det unge poptalent Jada, greb opgaven an.

Og uden at afsløre for meget, så er Solveig ret tilfreds med resultatet.

Om den nye sang får hendes forsvundne beundrer i tale, ved vi endnu ikke. Men uanset om historien ender uforløst eller med en lykkelig slutning, så ser Solveig tilbage på oplevelsen i blomsterbutikken med glæde.

0:00

- Det er rigtig godt, at #MeeTo-bevægelsen får sin plads, men jeg kunne også godt tænke mig, at de gode møder får deres stemme, for jeg tror også på, at vi får mere af det, vi holder fokus på, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror på, at møder mellem mennesker kan have indflydelse på og endda ændre ens liv.

- Det ville selvfølgelig være smadder sjovt og spændende, hvis han dukker op, men gør han ikke det, så gør han ikke det. Det ændrer ikke på, at det var et fantastisk møde, uanset om der kommer noget ud af det.

Hør nummeret og hele udsendelsen med Solveigs historie her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk