Stjerneregn over Rolling Stones: Koryfæerne sejrede i Parken

Ekstra Bladets anmelder giver kun tre stjerner, men Mick Jagger og resten af Rolling Stones vandt det danske anmelderkorps over på deres side med tirsdagens koncert i Parken i København.

Efter en lidt svag start kom der gang i rocklegenderne, skriver anmelderne om tirsdagens Rolling Stones-koncert i Parken. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Tirsdag aften gav den legendariske britiske rockgruppe The Rolling Stones koncert i Parken i København.

Og selvom anmelderne ikke er helt enige om, hvor mange stjerner rockstjernerne har fortjent, kan man dagen derpå konkludere, at Mick Jagger og co. leverede en ganske fremragende koncert, hvis man spørger de danske anmeldere - dog med en lidt svag start.

Ritzaus Bureau har samlet de største morgenavisers reaktioner efter koncerten, og ud over Ekstra Bladets Thomas Treo, der giver koncerten tre ud af seks stjerner, er der primært rosende ord til overs for rocklegenderne.

Blandt andet kvitterer BT's anmelder, Steffen Jungersen, med fem ud af seks stjerner.

- Her taler vi om storform og dans på et plateau, hvor ellers mange af de numre, man i snart mange år har undt en pause fra sætlisterne, atter rejste sig og tog en æresrunde, skriver anmelderen.

- Det hele er så ægte, og det er så langt fra de endeløse parader af talentløshed, man ellers skal trækkes med.

Skulle spille sig varme

Berlingskes anmeldelser mener, at Rolling Stones viste klasse, da de først havde spillet sig varme, og giver koncerten fire ud af seks stjerner.

Det gør også Jyllands-Postens Peter Schollert, der også mener, at 'rullestenene' startede svagt, men indhentede det tabte i løbet af koncerten.

- Det afgørende vendepunkt blev 'You Can't Always Get What You Want'. Mick Jagger lagde for med sang og akustisk guitar, og herfra voksede klassikeren sig stor og gyngende groovy med stærke input fra korsangere og tangentspillere.

Ekstra Bladets Thomas Treo står derfor for den - i skrivende stund - laveste karakter med sine tre ud af fire stjerner.

- Legenderne fra London er for længst blevet et rockcirkus og en slags musikalsk forlystelsespark med kulørte lamper og tryg familieatmosfære.

Men der var lyspunkter ifølge anmelderen:

- Enkelte gange mindede The Rolling Stones om, hvorfor de ikke bare er historiens største, men også bedste rock'n'roll-band.

De gav også stjerner

  • (...)den mest charmerende koncert, jeg mindes at have oplevet med koryfæerne de sidste par årtier. - Esben Strunk, musikmagasinet Gaffa, giver koncerten 5 ud af 6 stjerner

  • 'Det er min tredje koncert med The Rolling Stones og uden sammenligning den mest medrivende. Ikke mindst på grund af det forbilledlige engagement, et sjældent tight band, bluesintermezzoet, en sublim udgave af 'Miss You' og den smukkeste version af 'Gimme Shelter', jeg nogensinde har hørt'. - Simon Staun, Fyens Stiftstidende, giver 5 ud af 6 stjerner