Store danske sangere hylder Leonard Cohen med særkoncert

Nikolaj Nørlund står i spidsen for hyldestkoncert til den afdøde Leonard Cohen, når flere danske sangere vil synge canadierens største hits.

Steffen Brandt og Jens Unmack vil blandt andet stå på scenen i Store Vega til marts, når flere danske kunstnere hylder Leonard Cohen. (© Scanpix)

Steffen Brandt, Povl Dissing, Jens Unmack, Niels Skousen, Bisse og mange andre vil gå på scenen på det københavnske spillested Vega for at hylde den canadiske sanger Leonard Cohen, som døde 7. november.

Det skriver Vega i en pressemeddelelse.

Det er den danske musiker Nikolaj Nørlund, som står i spidsen for koncerten.

Her vil han skabe en 2017-version af ’Leonard Cohen – På danske læber’, der er en dansk fortolkning af 14 Cohen-hits, som blev udgivet i 2004.

Blandt numrene fra udgivelsen, der solgte platin, var blandt andet ’Halleluja’, som Steffen Brandt og Tina Dickow sang som en duet.

Nørlund: Det bliver en fest og en fejring

Dengang blev de danske fortolkninger af hitsene også opført på Vega, og til marts vil Nikolaj Nørlund så igen lave en ny koncert på spillestedet.

- Det her er først og fremmest en fest og en fejring af noget fantastisk musik og en enestående sangskriver, hvis sange fortjener at blive spillet. Og så er ’På danske læber’ et unikt projekt.

- Det, at vi sang de her sange på dansk, gjorde, at vi i sin tid kollektivt fik en eller anden slags ejerskab på dem, og det skabte en helt særlig stemning. Så det er jeg rigtig glad for, at vi får chancen for at gøre igen til marts, siger Nikolaj Nørlund ifølge pressemeddelelsen.

Koncerten foregår i Store Vega søndag den 12. marts næste år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter