Suspekt udgiver nyt track på P8 Jazz: ’Vi vil udfordre radiokanalen og os selv’

Jazz er et blødt punkt hos de hårdtslående rappere, som indspiller en ny liveversion af tracket ’Solfar’, der udkommer på radiokanalen P8 Jazz til oktober.

Drengene bag Suspekt er ikke ude på at lave en 'radioslasker' - men de regner med at få en god oplevelse og noget fed lyd ud af samarbejdet. (Foto: Flora Juul Holst)

På søndag indspiller rapgruppen Suspekt en nyskabt liveversion af tracket ’Solfar’ fra deres seneste album, 100% Jesus – og den friske udgave er krydret godt op med jazz.

LODTRÆKNINGEN OM LIVEBILLETTER ER I GANG

Suspekt og P8 Jazz har udloddet 40 billetter til Suspekts jazzede studiesession, som foregår den 17. september kl. 20 i Studie 4 i DR Koncerthuset.

For at deltage skal du komme med et bud på et track, hvor jazz og rap blandes, og dele det på Facebook-eventen 'Suspekt/P8 Jazz studiesession' eller på p8jazz@dr.dk.

De hårdtpumpende beats og våde vendinger, der normalt karakteriserer drengenes musik, er denne gang blevet byttet ud med solskins- og morgenkåbestemning, fortæller de.

- Vi blev enige om at udfordre os selv og P8 Jazz lidt. Så nu eksperimenterer vi med jazzgenren for at finde ud af, hvordan vi passer ind dér, siger Emil Simonsen med kunstnernavnet Orgi-E.

Liveindspilningen er frugten af et samarbejde mellem Suspekt og radiokanalen P8 Jazz, som udgiver drengenes track på deres flade i begyndelsen af oktober.

Forenet af en bolle-hilsen

Idéen om samarbejdet opstod på Suspekts banehalvdel, og de kontaktede P8 Jazz med deres forslag i foråret.

- Vi havde hørt rundt i krogene, at der havde været ret god stemning oppe på P8’s kontorlandskab på grund af teksten 'vi boller dig i numsen til P8 Jazz' fra et af vores nye numre. Så vi tænkte, om ikke vi skulle gøre noget ved det, siger Suspekt-medlemmet Andreas Bai Duelund, bedre kendt som Bai-D.

I fællesskab fandt P8 Jazz og Suspekt frem til jazzpianisten Søren Kjærgaard og den soulede bassist, Louis Winding, som er med til at skabe den helt rigtige stemning i den nye liveversion og sætte rammen for de fyrre mennesker, der skal være publikum, når Suspekt indspiller i DR Koncerthusets Studie 4 på søndag.

Musikken bliver som en udsigt over Stillehavet

Drengene fra Suspekt har allerede øvet nummeret igennem med deres nye musikalske kolleger, og de er meget tilfredse med den nye udgave.

- ’Solfar’ har fået meget mere liv. Under øveren snakkede vi om, at det ville være fedt, hvis vi havde otte andre numre klar, så vi kunne arbejde videre med det her, siger Bai-D.

De håber, at musikken kommer til at give folk lidt af den stemning, de selv havde, da de skrev tracket under en ferie i Los Angeles.

- Folk skal have fornemmelsen af at se ud over Stillehavet en søndag morgen, hvor man stadig lige har en sjat rødvin tilbage i koppen, siger Bai-D.