Taylor Swift vender tilbage til Spotify - på en ganske særlig dag

Den amerikanske sangerinde, der tidligere har været utilfreds med Spotifys betaling af kunstnere, er nu tilbage på musiktjenesten. Og det er nok ikke tilfældigt, at det sker lige præcis i dag.

Det har i flere år været en offentlig hemmelighed, at Taylor Swift og Katy Perry, der engang poserede smilende sammen, ikke længere er de bedste venner. Og fans af Taylor Swift ser hendes tilbagevending til Spotify som en krigserklæring mod Katy Perry. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Der er tale om lidt af et comeback.

Efter i efteråret 2014 at have trukket al sin musik tilbage fra Spotify er Taylor Swift fra og med i dag igen at finde på musiktjenesten, hvor man nu atter kan høre gamle hits som ’I Knew You Were Trouble’ og ’Shake It Off’ samt nye hits fra den seneste plade ’1989’.

Hjemkomsten til Spotify skal ses som en tak til sangerindens fans, der har købt over 100 millioner eksemplarer af pladen og streamet i alt over 100 millioner af hendes sange, skriver repræsentanter for Swift på Twitter.

https://twitter.com/taylornation13/status/872958066119016448

Men der er muligvis også en anden forklaring, har fans bemærket.

En krigserklæring mod Katy Perry?

Timingen er i hvert fald bemærkelsesværdig.

Taylor Swift har nemlig valgt at generobre Spotify samme dag, som hendes rivalinde, sangerinden Katy Perry, udgiver sit nye album, 'Witness'.

Mange har på Twitter skrevet variationer over denne opdigtede dialog mellem de to sangerinder:

Katy Perry: Mit nye album kommer på Spotify i dag.

Taylor Swift: Samtlige hits, jeg nogensinde har lavet, kommer på Spotify i dag.

Katy Perry:...

De to er blevet betragtet som uvenner, siden Katy Perry angiveligt stjal flere af Taylor Swifts backup-dansere i 2013, og Taylor Swift året efter i et interview fortalte, at sangen ’Bad Blood’ handler om en konflikt med en kendt musiker – ifølge mange er der tale om Katy Perry. Mange mener også, at Katy Perrys sang 'Swish Swish' handler om fejden mellem de to.

Swift skrev vred klumme om Spotify i 2014

Da Taylor Swift trak sin musik tilbage fra Spotify, skete det som et angreb mod gratis streamingtjenester.

- Jeg er ikke villig til at dedikere mit livsværk til et eksperiment (som Spotify, red.), som jeg ikke mener kompenserer sangskriverne, producenterne, kunstnerne og skaberne af musik, skrev hun i en klumme i Wall Street Journal.

Siden Taylor Swift sidst var at finde på Spotify, er der kommet en ny regel; at visse nye album kun er tilgængelige for betalende abonnenter.

Sangerinden er også atter at finde på Amazon Music.