Teddy Edelmann død: Mon han får hunden med sig ind i himlen

Sangeren bag Giro 413-hittet Himmelhunden er død, 76 år gammel.

Teddy Edelmann optræder med Himmelhunden tilbage i 1986 i en reportage fra en country-festival i Silkeborg.

Sangeren Teddy Edelmann er død, 76 år gammel. Han sov ifølge Ekstra Bladet ind efter længere tids sygdom i løbet af årets første nat. Det bekræfter sangerens kone over for avisen.

- Det skete i nat. Han havde ingen smerter. Han sov stille ind, siger Ritva Sariola.

Teddy Edelmann havde ifølge konen både kræft i lungerne og KOL, og han havde været afkræftet længe.

Sangeren er især kendt for 'Himmelhunden', der igennem mange år har været noget nær fast inventar blandt lytternes ønsker i radioprogrammet Giro 413, hvor den har konkurreret med andre klassikere Lars Lilholts 'Kald det Kærlighed' og Jodle Birges 'Rigtige Venner'. Sangen er oprindeligt skrevet af svenske Hasse Andersson, men herhjemme har sangen været synonym med Teddy Edelmann, som lavede sin version af nummeret i 1984.

Sikrede Edelmann økonomisk

Sangen om manden, der vil vide, om han må tage sin hund med sig ind i himlen, sikrede Edelmann økonomisk, og han har da også i et interview betegnet den som 'den bedste hund, jeg nogensinde har haft'.

Teddy Edelmanns musikalske karriere begyndte i slutningen af 50'erne, og i 1962 blev han kåret til Nordens Cliff Richard i en konkurrence på Radio Mercur.

Herudover var Teddy Edelmann også kendt for sin fortolkning af John Denver-nummeret 'Country Road', der på dansk blev til 'Jeg vil bo på Vesterbro'. Den indspillede han som en del af bandet Teddy, Chano, Jan & John, som han spillede i tilbage i begyndelsen af 70'erne.

Ud over sin kone efterlader Teddy Edelmann sig to sønner.

Facebook
Twitter