Thomas Troelsen: Fedt at stå bag den officielle VM-sang

Det er fedt at få anerkendelse fra folk, siger Thomas Troelsen, der har skrevet den officielle VM-sang sammen med verdensstjernen Pitbull.

Thomas Troelsen har - sammen med Pitbull - skrevet og produceret den officielle sang til årets fodbold-VM sammen. Vokalen leveres af Jennifer Lopez. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

Mange sangskrivere lever et stille liv uden den helt store opmærksomhed fra offentligheden. Lige indtil den dag, han eller hun får lov at skrive den officielle VM-fodboldsang.

Sådan føler danske Thomas Troelsen det i hvert fald nu, hvor det endelig er kommet frem, at han står bag den sang, som alle kommer til at skråle med på til VM i fodbold til sommer.

- Det er fedt at få anerkendelse og opmærksomheden på det, for normalt som sangskriver og producer, står man bare på bagsiden af et cover med skriftstørrelse syv, og der er der ikke særlig mange, som lægger mærke til det. Så det er da helt vildt fedt at få noget anerkendelse fra folk, som ikke kun er i industrien, siger Thomas Troelsen til DR Kultur.

Vokalen leverer Jennifer Lopez og den brasilianske stjerne Claudia Leitte sammen med den kendte kunstner Pitbull, som har skrevet det kommende hit sammen med Thomas Troelsen.

Ikke tænkt som en fodboldsang

Egentlig var det oprindeligt ikke tænkt som en fodboldsang, fortæller han.

- Jeg sendte en melodi, en idé og et beat til Pitbulls manager sidste sommer, og de vendte tilbage med det samme og sagde, at de gerne ville arbejde på den til hans nye plade. Og så arbejdede de langt tid på at få det til at fungere.

I november sidste år fik holdet så at vide, at den var blevet udvalgt til at være den officielle VM-sang, så Thomas Troelsen har holdt på den gode nyhed længe.

Klassisk sang om "vi er en følelese"

Inspirationen til sangen har været "sådan noget latinamerikansk noget", siger danskeren.

Hvad handler sangen om?

- Det er simpelthen bare sådan en klassisk 'vi er en følelse', og så er det en sang, der burde være ret nem at synge med på på et stadion. Der er ikke den store mening med den, det er bare, at alle skal vise, hvor de er fra, og så står man alligevel sammen på en eller anden måde om den der store begivenhed.

Hvornår får vi lov til at høre den?

- Jeg tror snart, den bliver offentliggjort, for vi skal aflevere nogle filer om en uges tid. Så der går nok ikke længe før den bliver lækket til Youtube i hvert fald, siger Thomas Troelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk