Top 20: Her er de hits danskerne hørte mest i 2017

Det er nu afsløret, hvilke numre vi streamede og downloadede mest i 2017. Se top 20 og hør numrene her.

Der er mange forskellige genrer blandt danskernes 2017-favoritter, både pop, hiphop og elektronisk.

Hvad gik danskerne og lyttede til i 2017?

Det kan du nu får svar på. Brancheorganisationen IFPI har nemlig opgjort, hvilke numre der er blevet streamet og downloadet mest i år (helt præcist fra uge 1 - 47).

Top 20 byder på både danske og udenlandske kunstnere, men ét navn skiller sig ud i toppen.

Find ud af hvem, mens du lytter og ser på alle numrene.

Og se meget mere om året i musik i 'DR 3 præsenterer: Musikåret 2017' på DR TV, hvor Nikolaj Koppel og Thomas Skov guider dig gennem årets musik og har gæster på besøg.

20. Jax Jones feat. Raye 'You Don't Know Me'

Den engelske producer slog bredt igennem med denne sommerlige, housepoppede sag, som sangeren Raye, der tidligere har samarbejdet med hitsmeden Jonas Blue, synger hjem med cool stemmeføring.

19. Jonas Blue feat. William Singe 'Mama'

Netop Jonas Blue markerede sig i år med et andet samarbejde med den australske sanger William Singe, som kombinerer tilbagelænet tropical house og et klassisk pophook med store armbevægelser.

18. The Weeknd feat. Daft Punk 'I Feel It Coming'

Med inspiration fra stram 70'er-disco går tingene op i den berømte højere enhed på dette højtprofilerede møde mellem en af tidens allerstørste popstjerner og den legendariske franske robot-producerduo.

17. Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie 'Rockabye'

Den engelske gruppes dancepoppede single, med feature fra dancehall-veteranen Sean Paul og den engelske sanger Anne-Marie, udkom allerede i hjemlandet i oktober 2016, men kom først i høj rotation i år.

16. Skinz 'Jeg har en pige'

Den unge dansker kombinerer på tidstypisk vis polerede hiphopbeats med r'n'b-croon på dette nummer, der sender kærlige nik til Otto Brandeburgs dameglade klassiker 'Susanne, Birgitte og Hanne'.

15. Kesi feat. Benny Jamz 'Mamacita'

Dansk hiphop markerede sig også i år som en af de mest stabile hitleverandører, blandt andet med denne varmblodede flirt fra Kesi, der senere på året også indtog hitlisterne med 'Følelsen'.

14. Node feat. Stepz 'De snakker'

Titlen som årets mest populære nye rapper herhjemme går til Node, der var med til at gøre en ellers sørgelig og solløs sommer mere udholdelig med dette sprøde track.

13. Zayn & Taylor Swift 'I Don't Wanna Live Forever'

Der er dømt popmusikalsk topmøde på denne kølige popbanger fra 'Fifty Shades Darker'-soundtracket, hvor det tidligere One Direction-medlem og den amerikanske gigastjerne fletter fingre.

12. Scarlet Pleasure 'Deja Vu'

Den unge danske popgruppe tog karrieren til næste niveau med dette tilbagelænede nummer, hvor der både er plads til stram funkbas, 80'er-synth og Frozen Margarita-referencer i teksten.

11. Gilli 'Habibi Aiwa'

Årets største danske hitsmed i år var ubetinget Gilli, der især regerede på streamingtjenesterne, blandt andet med dette nummer, hvor dedikationen til hans rødder skinner smukt igennem.

10. French Montana feat. Swae Lee 'Unforgettable'

Den amerikansk-marokkanske rapper fik for alvor hul igennem i år, ikke mindst i kraft af denne sang, hvor han teamer op med sin yngre kollega Swae Lee.

9. Kygo & Selena Gomez 'It Ain't Me'

Listens norske indslag er Kygo, der slog pjalterne sammen med Selena Gomez på 'It Ain't Me', som kører den hjem på klassiske tropical house-kneb som opklippet vokal, glasklare synths og underspillet bas-drop.

8. DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne 'I'm the One'

Den amerikanske producer har talent for at tiltrække de største stjerner, og her sættes Justin Bieber sammen med flere generationer af rappere: rutinerede Lil Wayne og opkomlingene Chance The Rapper og Quavo fra Migos.

7. Gilli feat. Kesi & Sivas 'Rica'

Årets største dansk producerede landeplage er dette møde mellem den nye generation af rapperes største navne, hvor den varme latin-feeling får helt nye sider frem hos dem.

Der er ingen video til nummeret - tilgengæld får du lov til at se Thomas Skov og Nikolaj Koppel danse lidt...

6. Shawn Mendes 'There's Nothing Holdin' Me Back'

Det 19-årige canadier er blevet lidt af en darling herhjemme, hvor han i maj måned solgte Forum i København ud – selvfølgelig med denne appetitlige popsnack med guitarkant og catchy beats på setlisten.

5. Ed Sheeran 'Castle on the Hill'

Den joviale englænder, der med skovmandsskjorte og pjuskehår er antitesen til en posh superstjerne, ryddede alle konkurrenter af banen i år med sit tredje, massivt succesfulde album, '÷', hvorfra dette var førstesinglen.

4. Julia Michaels 'Issues'

Den amerikanske sanger har tidligere skrevet numre for Selena Gomez, Fifth Harmony og Gwen Stefani, men ramte jackpot i første forsøg med sin solo-debutsingle (med producerhjælp fra Benny Blanco og Stargate).

3. Ed Sheeran 'Galway Girl'

Traditionel folkemusik møder gadedrengsrap og moderne popproduktion på tredjesinglen fra '÷', hvor Sheeran får autentisk hjælp fra det irske folkemusikband Beoga.

2. Luis Fonsi, Daddy Yankee & Justin Bieber 'Despacito'

Latin var en af de helt store nye tendenser i mainstreamenpoppen i 2017, og vejen blev banet med dette gobale gigahit, der satte YouTube-rekord og fik bleghvide danskere til at give den gas med deres bedste skraldespansk.

1. Ed Sheeran 'Shape of You'

Ingen over, ingen ved siden af Ed Sheeran i år. på 'Shape of You' leger han med underspillede elementer af moderne dancehall og latin med kolossal succes: nummeret gik nr. et i 44 lande.

Facebook
Twitter